KMÜ’de Rektörlük Yarışında Son Durum

KMÜ’de Rektörlük Yarışında Son Durum

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde yeni rektör adayları netleşiyor. Başvurular dün itibariyle bitti.

Üniversitelerde rektörler 15 Temmuz Darbe kalkışması sonrası Cumhurbaşkanı tarafından atanmaya başlandı.

Süreç adayların başvuruları ve yapılan değerlendirmeye göre atanması şeklinde oluyor.

Şüphesiz Karaman’da da gelişen ve büyüyen bir üniversiteye rektör olmak, kariyer planlamasında profesörlerin hayalleri arasında.

Seçim dönemi kadar görünmese de bu dönemde de ciddi bir yarış ve kulis hazırlıkları söz konusu. Heyecan bu kadar olunca bazen dedikodular da gerçeklerle yer değiştirebiliyor.

Örneğin geçtiğimiz rektörlük seçiminde adaylığı bulunan Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yılmaz’ın rektörlük için aday olduğu konusunda haberler çıktı. Ancak kendisi tarafından bunun gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Yaşanan bir diğer gelişmede ise aslen karamanlı olup Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesinde Profesör olan Muhammed Fatih Bilal Alodalı'nın bugün kamuoyu ile paylaştığı rektör adaylığı açıklaması oldu.

Rektörlük görevi devam eden Prof. Dr. Mehmet Akgül ise görevde olduğu süre göz önüne alındığında görev süresinin ilk dönemi FETÖ yapılanması ile mücadelede, son döneminde ise korona virüsle mücadele kapsamında uzaktan eğitimle geçtiğini görebiliyoruz. Arada kalan kısa sürede ise özellikle Karaman’ın sağlıkta üniversiteden beklentilerini karşılama noktasında ciddi çalışmaların içinde olduğunu görmek mümkün.

Ancak bilime ve Karaman’a hizmet yarışında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin mevcut rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ile mi devam edeceğini ya da Cumhurbaşkanlığının farklı bir düşünce ile başka bir adaya görevi tevdi edip etmeyeceğini kamuoyu olarak izleyeceğiz.

 

byr7.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber