KMÜ'de 'Ustaya Saygı' ve 'Gelenekten Geleceğe İzler' Temalı Sergiler Açıldı

KMÜ'de 'Ustaya Saygı' ve 'Gelenekten Geleceğe İzler' Temalı Sergiler Açıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) iki farklı kişisel resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Diğler ile Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Konuk'un kişisel resim sergileri sanatseverlerle buluştu.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı fuaye alanında gerçekleştirilen sergiye KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oktay Talaz, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, üniversitenin akademik ve idari personeli ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

'Ustaya Saygı' Temalı Kişisel Resim Sergisi

Doç. Dr. Mustafa Diğler, 'Ustaya Saygı' temalı kişisel resim sergisi ile sanat tarihi içerisinde kendisine yer bulmuş dünyaca ünlü 15 sanatçının başyapıtlarını kendi sanat anlayışı ile 30 farklı eserde yorumladı.

Doç. Dr. Diğler, "Hazırlamış olduğum ‘Ustalara Saygı Resim Sergisi’ ile dünya kültür mirasına olağanüstü eserler vermiş olan bu sanatçıları minnetle anmak istedim. Ayrıca son dönemde çevreci aktivistler tarafından tekrarı yapılamayacak olan sanat eserlerine yapılan saldırıların sona ermesi için bir farkındalık oluşturmak istedim. Tekrarları olamayacak sanat eserlerine sanatçılara saygı duyarak, bu ölümsüz eserleri koruyup sahip çıkalım." dedi.

'Gelenekten Geleceğe İzler' Sergisi

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Konuk'un 'Gelenekten Geleceğe İzler' konulu kişisel resim sergisinde ise kilim tekniği kullanılarak hazırlanmış olan 12 adet çalışma sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dr. Öğr. Üyesi Konuk, modern dünyada doğal yaşamın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Günümüzde sağlıklı yaşam ve çevre bilincinin gelişmesiyle insanları zehirli ve kanserojen maddelerden korumak amacıyla daha sistemli hareket edilmeye başlandı. Bunun en güzel örneklerini geçmişimizde bulmak mümkündür. Doğal malzeme kullanılarak geleneksel sistemlerle üretim yapmak hem sağlıklı hem de sürdürülebilirlik için zemin oluşturmaktadır. Doğal malzemelerle renklendirilen iplerle insan hayatına doğrudan temas eden dokumalar için sağlıklı ürünler elde edilebilmektedir. Bütün uygulamalar insan sağlığı ve gelecek nesil için büyük bir önem arz etmektedir. Bu temadan hareketle hazırladığım sergide, doğal malzemeler ve geleneksel dokuma kültüründe kullanılan motifleri kullanarak yeni tasarım kilim dokumalar hazırladım. Bu desenlerin birbirinden farklı ve tek olması hayatımızda yaşadıklarımızın her birimizde bıraktığı izlerle eşleştirildi."

ser1-001.jpg

sere2-001.jpg

sere4-001.jpg

sere6-001.jpg

sere7.jpg

sere8.jpg

sere9.jpg

 

 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber