KMÜ'de Yabancı Öğrencilere Sertifika Verildi

KMÜ'de Yabancı Öğrencilere Sertifika Verildi

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) öğrenim görerek başarılı olan yabancı uyruklu öğrenciler, düzenlenen programda sertifikalarını aldı.

KMÜ İslami İlimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Coşkun, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Gülşah Mete, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Doç Dr. Gülşah Mete, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “11 Ekim – 20 Şubat 2022 tarihleri arasında TÖMER’e 157 öğrencinin kaydı alınmıştır. Bu öğrencilere A1-A2-B1-B2 ve C1 olmak üzere 5 seviyede Türkçe eğitimi verilmiştir. Dönem sonunda yapılan sertifika sınavına 73 öğrenci katılmıştır. Bu öğrenciler, hem 50 soruluk okuma anlama sorularından oluşan test sınavına hem de konuşma-yazma becerilerine yönelik sınavlara tabi tutulmuşlardır. Bu sınavlardan toplamda 70 ve üzeri puan alan 51 öğrenci başarılı olarak sertifika almaya hak kazanmıştır.”

Yabancı Öğrenci Sınavına (YÖS) 60 Öğrenci Katıldı

Konuşmasında TÖMER bünyesinde temmuz ve ağustos aylarında da eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini ve sertifika alamayan öğrencilerin yıl kaybının olmayacağını ifade eden Doç. Dr. Gülşah Mete: “TÖMER’de ekip arkadaşlarımızla birlikte özverili bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bu yıl Yabancı Öğrenci Sınavına (YÖS) 60 öğrencimiz katılarak, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, İşletme ve İktisat bölümlerine yerleştiler. Yaptığımız tüm çalışmalarda bizlere gereken tüm desteği ve imkanı veren üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

81.jpg

“Sizler bizim gönül elçilerimizsiniz”

Programda bir selamlama konuşması yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, şunları söyledi: “Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren merkezlerimizin tamamı kendi alanlarında çok önemli ve takdire şayan çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu merkezlerimizden birisi olan TÖMER’de yabancı öğrencilerimiz Türkçe öğreniyor. Türkçenin başkenti Karaman’da yabancı uyruklu öğrencilerimize Türkçe öğretiyoruz. Bu bizim için son derece önemli bir husus. Bugün burada sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizi en kalbi duygularımla kutluyorum. Gençler, sizler buralardan mezun olup ülkelerinize, memleketlerinize döndüğünüz zaman bizlerin gönül elçileri olacaksınız. Karamanımızı ve ülkemizi en iyi şekilde anlatıp temsil edeceğinize inancımız tam. Öğrencilerimiz bizim en değerli hazinemizdir.”

Öğrencilerin sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Namık Ak’ın elinden aldığı program, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber