KMÜ'de Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar Sempozyumu

KMÜ'de Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar Sempozyumu

‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar’ sempozyumunun yedincisi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) ev sahipliğinde düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Eğitimi Grubu (SEG) tarafından, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesinin destekleriyle düzenlenen sempozyum 19-20 Ocak 2019 tarihleri arasında KMÜ konferans salonlarında gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılışına Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, il ve üniversite protokolü, bilim insanları, araştırmacılar ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, KMÜ tanıtım filminin gösteriminin ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

“Eğitim, öğretim ile bir arada olduğu zaman bir bütünlüğü temsil ediyor”

Sempozyumda ilk olarak söz alan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve KMÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar’ konulu sempozyumunun yedincisini Karaman’da düzenlemiş olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Yunus Emre’nin de dediği gibi tanışmanın tek yolu bir araya gelmektir. Bir araya gelmeden birbirimizle görüşmemiz, tanışmamız, fikir alışverişinde bulunmamız mümkün değildir. Biz de bu vesile bir araya geldik ve spor eğitiminde yeni kurallar ve yeni öğretim metotlarını arkadaşlarımız hep birlikte burada tartışacaklar.” dedi.

Prof. Dr. Kılıçel, sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim tek başına bir şey ifade etmez. Eğitim, öğretim ile bir arada olduğu zaman bir bütünlüğü temsil ediyor. Spor eğitimi de bunun en güzel örneğidir. Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözü üzerine biz sporcumuzun hem zeki, hem çevik, hem de ahlaklı olmasını istiyoruz. KMÜ BESYO, spor alanında kendisini ispat etmiştir. Türkiye ve dünya çapında çok büyük başarılara imza atmış olan Taha Akgül, Nur Tatar, Soner Demirtaş ve Recep Kara gibi öğrencilerimiz ülkemizi ve okulumuzu güzel bir şekilde temsil etmişlerdir. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

“Spor eğitimi ve beden eğitimi bireyin bütünsel gelişimine hizmet eden bir alandır”

Açılışta söz alan Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve SEG Üyesi Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan ise Spor Eğitim Grubunun bugünlere nasıl geldiği ve ülkeye nasıl katkıda bulunduğundan bahsederek, “2006 yılında Türkiye’de eğitimdeki yeni hamleler, reformlar gelişirken Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi olarak birlikte bir güç oluşturalım ve geleceğe doğru bir adım atalım diye bir karar verdik ve üç dört kişi ile başladık. Bugün grubumuzun otuza yakın üyesi var. SEG

sayesinde beden eğitimi ve spor eğitimi ile ilgili araştırma ve etkili eğitim konusunda birçok kişi dünya ile bağlantı kurmuş durumdadır.” dedi.

“Hayat tek başına akademik hayat değildir”

“Spor eğitimi ve beden eğitimi bireyin bütünsel gelişimine hizmet eden bir alandır.” diyen Prof. Dr. Demirhan, “Hayat tek başına akademik hayat değildir. Gerçek hayatın içerisinde akademik hayat bir parçadır. Onun için biz SEG olarak iyi insan yetiştirme konusunda öğretmenlerimize mesaj veriyoruz. Uluslararaşılaşmak konusunda son derece çaba içerisindeyiz. Bu ülkenin beden eğitimi ve spor öğretmenleri ile akademisyenlerinin de bu çaba içerisinde olması için her türlü desteği vermeye hazırız. Üniversitenin üç misyonu vardır; araştırma, eğitim ve sosyal sorumluluk. Araştırma ve eğitim konusunda dikkat ettiğimiz nicelik ve niteliktir. Etik kuralarla çok dikkat ederiz. Bir de bunların yanında egoya çok dikkat ederiz. Ego, insanın düşmanı; akademisyenin daha fazla düşmanıdır.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker tarafından Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan’a plaket verildi. Dr. Recep Şeker, “Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar konulu sempozyumun ilk defa Ankara dışında bir yerde düzenlenmiş olmasından dolayı çok mutluyum. Böyle sporcu, genç, dinamik insanların Karaman’da buluşması ise bizleri ayrıca gururlandırdı. Hayırlı bir sempozyum olmasını diliyor, herkese çok teşekkür ediyorum.“ dedi.

Sempozyumda açılış konuşmalarının ardından çalıştaylara geçildi. Erciyes Üniversitesinden Dr. Mustafa Öztürk, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Dr. Ahmet Yapar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Dr. Mine Müftüler, Ankara Üniversitesinden Dr. Ferda Gürsel ile Beden Eğitimi Öğretmeni Kevser Kartal'ın başkanlığında gerçekleştirilen çalıştaylar ve grup tartışmalarının ardından sempozyum değerlendirme toplantısı yapıldı.

Sempozyumun kapanış ve değerlendirme konuşmasını yapan SEG Üyesi Dr. Sadettin Kirazcı “İlk defa Ankara dışına taşındık ve ilk örnek bizim için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi oldu. Bu bizim açımızdan büyük bir mutluluk. Üniversitemizin değerli yöneticilerine, ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna ev sahiplikleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Plaket takdimlerinin ardından sempozyum sona erdi

KMÜ'de Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar Sempozyumu

KMÜ'de Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar Sempozyumu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber