KMÜ’lü Genç Yazar, Karaman Habercisi’nde

KMÜ’lü Genç Yazar, Karaman Habercisi’nde

KMÜ Öğrencisi Genç Yazar Türkan Kara Karaman Habercisi'nde yazacak.

Karaman Habercisi yayın hayatında 7.yılında genç kalemlere köşesinde yer vermeye devam ediyor.

“Zilal” şiir kitabı ile yayın hayatına başlayan KMÜ öğrencisi Türkan Kara da Karaman Habercisi aracılığıyla okurlarına seslenecek.

Karaman Habercisi Selman Çolak’a imzalı bir kitabını hediye eden Kara, yazarak duygularını ifade etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Genç Yazar Türkan Kara yayınlanan kitabı Zilal’de kendisini şöyle anlatıyor.

“Adım Türkan Kara. 24 Mayıs 2001 yılında Ordu'da doğdum.
İlk ve orta öğretimimi Ordu'nun merkeze bağlı Cumhuriyet köyünde tamamladım. Ardından liseyi Ordu Kız Anadolu İmam Hatip lisesinde tamamladım. 4 sene öğrenim gördüğüm lisenin yurdunda yatılı olarak kaldım.
Lisede birçok etkinliklere katılıp başarı belgeleri aldım. Şu an Karaman'da Arapça Mütercim Tercümanlık bölümünde 3.sınıf öğrencisiyim. Bir sene hazırlık okuduğum için Karaman'da 4.senemiz diyebilirim.
Sessiz sakin olan Türkan, şiir ve yazı yazarak derdini kaleme anlatan biridir. Lise 2 de kalpten anjio olan ama hayatta pes etmeden mücadele eden hayatın getirdiklerine sabır edip birçok hocalarından destek alan biridir.
Şiirle ilk karşılaşmam aslında lisede TÜBİTAK projesi yaptığım hocam sayesinde olmuştur. Şiir yazdığımı duyan Temel Bayarslan hocam şiirlerimi istedi ve sonra beğenmemesi üzerine ilk olarak yaşadığım hayal kırıklığından sonra bana bir kitap önererek aslında bana ışık oldu.

O kitaptan sonra yazdığım ilk yazımı çok beğenerek bu kadar hızlı da gelişmeni beklemiyordum demişti. Sonra birçok yazı yazarak yazar hocalarımdan da görüşlerini alarak kitap çıkarmaya karar verdim.”

turkan1.jpg

Evvelen kalbim geç kaldı sevgiye...

Hayat güneş misaliydi. Gelinciklere vurur ışığı gölgelerini bırakırdı yere. Doğmadan önce ışık tutar seni besler büyütür, bakar, nefes aldırır sonra da gölgeni bırakırdı geriye.

Bende ilk büyüyorum sanmıştım, ta ki geç varılmış kalınmışlıkları fark etmeden önce...

Bir gün damarlarından sızan güneşi hissettiğinde unutmayasın, senin de gölgen kalacak geriye. Şimdi ben bu kitabımda baharlardan sızıp dilimi lal olarak topladığım vakitti.

Dalına nisan yağmuru düşünce unutmayasın beni...

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber