KMÜ'ye 1.170 Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Yaptı

KMÜ'ye 1.170 Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Yaptı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenim görmek üzere 1.170 yabancı uyruklu öğrenci başvurusu gerçekleşti.

Üniversiteye başvuruda bulunan yabancı uyruklu öğrencilerin dağılımına bakıldığında Türkiye dâhil olmak üzere Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Burkina Faso, Cezayir, Cubiti, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Fransa, Hollanda, Irak, İran, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Makedonya, Mali, Mısır, Rusya, Somali, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Ürdün ve Yemen gibi 32 farklı ülkeden başvuru yapıldığı görülüyor.

KMÜ’ye başvuran adaylar, 12 Eylül Salı günü Yunus Emre Yerleşkesinde yapılacak olan Uluslararası Öğrenci Programı Sınavına girecek. Sınav sonucunda yerleştirmeye hak kazanan öğrenciler 13–14 Eylül 2017 tarihleri arasında üniversiteye kayıtlarını yaptıracak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yabancı uyruklu öğrencilerin başvurularının tamamlanmasının ardından değerlendirmede bulunarak, “Üniversitemiz bünyesinde 224 yabancı öğrenci kontenjanımız mevcuttur ve bu kontenjana 1.170 öğrenci müracaatta bulunmuştur.

Başvuruların yüksek olması üniversitemizin tercih edilmesi adına güzel bir gelişme. Öğrencilerin, üniversitemizde sıcak bir aile ortamıyla karşılaşacaklarını bilmelerini isterim.

Eylül ayında sınava girecek ve KMÜ ailesine katılacak olan bütün yabancı uyruklu öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber