Kocasinan Belediyesinden Geri Dönüşüme Katkı

Kocasinan Belediyesinden Geri Dönüşüme Katkı

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi, altı ayda 460 ton ambalaj atığı, 149 kilogram atık pil ve 2 bin litre atık yağı kaynağından ayrıştırılmış olarak toplayıp, geri dönüşüme katkı sağladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ikili toplama sistemli aracı atıklar toplanıp, geri dönüşüme kazandırılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sıfır atık projesinin önemli olduğunu belirtti.

Geri dönüşümle hem ülke ekonomisine büyük kazanç sağladıklarını hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre hazırladıklarını anlatan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplama özelliğine sahip araç ile geri dönüşüme büyük katkı sağlıyoruz. Türkiye’de ilk defa Kocasinan’ın yollarında hizmet veren araç, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanabilmesine olanak sağlamaktadır. Birden fazla haznesiyle ürünler ayrıştırılmış vaziyette toplanmaktadır. Ayrıca bu araçta farklı olarak pil atıkları ve atık yağları kaynağından ayrıştırılmış olarak topluyoruz ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynağından ambalaj atıklarının ayrıştırılmış olarak toplanması ve bu şekilde çevreyi koruyarak ekonomiye daha fazla katkı sağlanması son derece önemli ve değerlidir.”

Kocasinan Belediyesinden Geri Dönüşüme Katkı

Kocasinan Belediyesinden Geri Dönüşüme Katkı

Kocasinan Belediyesinden Geri Dönüşüme Katkı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber