Kocasinan'da Selçuklu Mimarisi, Şadırvanlara İşleniyor

Kocasinan'da Selçuklu Mimarisi, Şadırvanlara İşleniyor

Kocasinan Belediyesi, 4 yılda Selçuklu mimarisine uygun 11 şadırvan yaptı.

Kocasinan Belediyesi, 4 yılda Selçuklu mimarisine uygun 11 şadırvan yaptı.

Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yazılı açıklamasında, şehrin estetiğini ön planda tutarak, örnek alınacak çalışma yaptıklarını belirtti.

Çolakbayrakdar, rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında tüm alanlarda yatırım yapmaya ve hizmet üretmeye devam ettiklerini anlattı.

Özellikle ilçe genelinde fiziki mekanların güzel olmasına önem verdiklerini aktaran Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Selçuklu zamanında ecdadımız, mimari eserleri gönüllerinden gelerek, İslami motifler vererek ibadethaneler yapmıştır. Kocasinan Belediyesi olarak bizler de vatandaşların yoğun kullandığı alanların çevre düzenlemesiyle birlikte bölgenin ihtiyacına göre yeni fiziki mekanlar yapıyoruz. Özellikle ecdadımızı örnek alarak kemerli modern şadırvanlar yapıyoruz. Bu kapsamda Kocasinan bölgesinde 3 yıl önce başlattığımız çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Yapmış olduğumuz şadırvanları da şehrimizin geçmişini anımsatacak şekilde Selçuklu mimarisindeki kemerli hatlarla biçimlendiriyoruz."

20210225_2_47043502_62844103_web.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber