Kök Hücre Aile Projesinde Sona Gelindi

Kök Hücre Aile Projesinde Sona Gelindi

Karaman’da Kardelen Derneği tarafından hazırlanan Kök Hücre Aile projesinde final programı yapıldı

KMÜ Şehit Ömer Halisdemir konferans Salonunda yapılan toplantıya Karaman Valisi Fahri Meral’in eşi hanımefendi Zehra Meral, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve davetliler katıldı.

Karaman İl Müftülüğü haftalık toplantısının devamında yapılan seminerde, NLP Uzmanı Zeliyha Akcan, KMÜ Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Başkonak, KMÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Bayır, Avukat Ayşe Özyurt ve Sosyolog Meral Çelebi tarafından “ Kök Hücre Aile” projesi hakkında bilgiler verdiler.

 Kök hücre ailenin önemine dikkat çekmek isteyen bir projedir diyen NLP Uzmanı Zeliyha Akcan; “Bu projede evlilikte eş seçiminin önemi, evlilikte ilk 5 yıl, evliliğin önemi, evlilikte kriz yöntemi gibi bilgiler bireyi ve aileyi bilinçlendirmek amacıyla hazırlandı. Bizim bu projeyi yazmaktaki amacımız boşanma nedenlerinin çoğalması ve bunların bitmesi için “ne yapabiliriz?” . İç Anadolu bölgesinde 17 SSK 70 katılımcı ile tam gün süren çalıştayın sonunda evlilik okulu zorunlu hale gelmesiydi. Kök hücre ailesi ümitsizliğe çare olmaktı amacı ne var ki bizler eğitimin tek taraflı olmadığını bir kez daha gördük. Şuanda burada isterdim ki sizlerin yanınızda eşlerinizde olsun ne kadar biz bunu dilekçeyle bildirsek de maalesef iletişimde sanırım bir kopukluk yaşıyoruz. Evlilik öncesinde evliliğe başvuran bireylerin kişisel gelişimde beylik olgusu gelişmediği takdirde evliliğe ne kadar istekli olursa olsun nikah masasından itibaren boşanmaya bir aday olduğunu görüyoruz. Ne yapalım da ondan önce bizler boşanmayı en aşağıya çekecek bir eğitim programı hazırlayalım rol model olarak yaşlı çiftlerimiz seçildi. Bunun içerisinden birazdan izleyeceğiniz sinevizyonda 72 yıllık evli olan çiftlerimizde var. 48 yıllık evli olan çiftlerimizde var. Onlara sorduğumuz sorunun birinde “Boşanmayı hiç düşündünüz mü? Sorusuna: -Asla.” cevabı bizleri çok mutlu etti. Ama şimdiki gençlerle kıyasladığımız zaman eksiğimizin olduğunu görmekteyiz. Onun için kök hücre ailesi projesi 7’den 77’ye evlenecek bireylerin ilk 5 yıllık sorunu aşamamış çiftlerin ve iletişim yaşayan çiftlerin eğitim ve danışmanlıkla destekleyerek “Boşanmadan Bize Gelin” mesajını veren bir projedir. Öfke haliyle bir anda bitirebilen dini nikah ve hukuki nikah bitmesiyle birlikte bizler sonda eyvah diyoruz. Bizde diyoruz ki kök hücre aile projesini kendimize ve ailemize bir görev edinelim. Evlilikle alakalı bir donanımla kendimizi evliliğe hazır girdiğimiz zaman daha güzel bir evliliğin cennetini yaşamayı bizler başarabileceğiz” dedi.

Program teşekkür plaketi ve katılım belgesi verilmesiyle son buldu.

 
 

Kök Hücre Aile Projesinde Sona Gelindi

Kök Hücre Aile Projesinde Sona Gelindi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber