Konya, Karaman Hızlı Tren Hattında Çalışmaları Hızlandırdı

Konya, Karaman Hızlı Tren Hattında Çalışmaları Hızlandırdı

Ne zaman faaliyete geçeceği yılan hikayesine dönen Konya Karaman hızlı tren hattında Konya Büyükşehir Belediyesi, Hızlı Tren güzergahında 7 adet yaya alt geçidinin yapımını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin stratejik noktalarında trafik akışının kesintisiz olarak sağlanması için yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri köprülü kavşakların yanı sıra yayaların trafikten etkilenmemesi için yaya alt ve üst geçitleri yapımını da sürdürdüklerini dile getirdi.

Yürüyen merdivenli, asansörlü ve estetik yaya üst geçitleri ile hızlı tren güzergahında alt geçitler inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, son olarak Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren güzergahında 7 adet yaya alt geçidinin yapımını tamamladıklarını dile getirdi. Bu güzergahta araç trafiği için de alt geçitler inşa etmeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, İstanbul Yolu üzerinde 2 adet yaya üst geçidi inşaatının da sürdüğünü; İstanbul Yolu üzeri ve Azerbaycan Caddesi Köprülü Kavşağı yanına yeni yaya üst geçitleri yapımının da ihale aşamasında olduğunu vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren güzergahında 7 adet yaya alt geçidinin yapımı tamamlanırken çevre düzenlemeleri devam ediyor. Alt geçitler 6 milyon liraya mal oldu.

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber