Konya Karaman'dık, İl Olduk; Karaman Olabildik Mi?

Konya Karaman'dık, İl Olduk; Karaman Olabildik Mi?

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver hem kutladı hem eleştirdi.

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver;

Bugün, bundan tam 30 yıl önce, Konya'nın benzer büyüklükteki ilçeleri arasında var olan il olma yarışını Karaman'ın gögüslediğini ilan eden kanunun Resmi Gazete'de yayımlandığı günün yani Karaman'ın il oluşunun yıl dönümü. Karaman'ımızın il oluşu günü, Kutlu Olsun. 

Geriye dönüp baktığımızda ve bu 30 yılı nasıl geçirdik diye düşündüğümüzde; evet bir valimiz ve il olmanın gerektirdiği kamu kuruluşlarımız var, 70 sayılı plakamız var, bağlı 5 ilçemiz var, o gün birlikte il olma mücadelesi verdiğimiz Ereğli ve Akşehir gibi ilçeleri nüfus olarak çok geride bıraktık, il olmanın da kazandırdığı ivmeyle 90'lı yıllarda kurulan özel sektöre ait güçlü sanayi kuruluşlarımız var, bu varlar listesini daha da uzatabiliriz... 
Ancak, hala Karaman'dan bahsettiğimizde "Konya Karaman mı?" sorusuna muhatap oluyoruz... Yaklaşık bir aydır İstanbul'da hukuksuzca iptal edilen seçimler için, bir haksızlığın ortadan kaldırılması için görev yapıyorum ve kendimi Karaman Milletvekili diye tanıttığımda, inanın bu soruyla çok karşılaştım, karşılaşıyorum. Böyle bir soruya muhatap olmak, biliyorum ki hepimizin çeşitli vesilelerle başına gelen bir durum. 

Bu soruyla sıklıkla karşılaşıyor olmak, Türkiye'nin 70 inci ilini bilmeyen vatandaşın bir kusuru olmanın yanında, bizlerin de Karaman'ın sesini yeterince duyuramamış, Karaman'ımızı tanıtamamış olduğumuzun da üzüntü verici bir göstergesi. O zaman malum sorudan kurtulmak, Karaman'ı tanıtmak, Türk Dilinin ve Karamanoğulları Beyliği'nin Başkenti Karaman'ı tarihine yakışır şekilde bilinir hale getirmek için hepimize önemli görevler ve ödevler düşmektedir. El ele verip bunu, hep birlikte başarabilmeliyiz.
Bir kez daha il oluş günümüz kutlu olsun.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber