Konya Ve Aksaray'da Kovid-19 Denetimleri

Konya Ve Aksaray'da Kovid-19 Denetimleri

Konya ve Aksaray'da polis, belirlenen birçok noktada salgın tedbirlerini denetledi, esnafa kurallara riayet etmeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre "çok yüksek riskli" kategorisindeki Konya ve Aksaray'da, hafta sonunun ilk günü oluşabilecek yoğunluk nedeniyle polis ekipleri denetimlerini sürdürdü.

İçişleri Bakanlığının "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelgesinin ardından, Kovid-19 salgınına göre, iki şehrin "kırmızı" olan rengini değiştirmek için kontrollerini sürdüren ekipler, vatandaşların yoğunluk oluşturabileceği cadde meydan ve parklarda uyarıyor.

Konya'da polis, belirlenen birçok noktada salgın tedbirlerini denetledi, esnafa kurallara riayet etmeleri yönünde uyarılar yaptı.

Hafta sonu olması nedeniyle kalabalık olabileceği değerlendirilen park ve meydanlarda denetim yapan yaya devriye ekipleri, vatandaşları sosyal mesafe ve maske kurallarına uyması için uyarıyor.

Aksaray'da Denetimler

Aksaray'da ise 15 Temmuz Milli İrade Meydanı başta olmak üzere Ankara ve Kafeler caddelerinde polis ekipleri, maske ve mesafe konularında uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararı doğrultusunda zabıta ekipleri, pazar yerlerine vatandaşlara HES kontrolü yapılıyor.

Aksaray Belediyesi ekipleri de kentin çeşitle noktalarında ücretsiz maske dağıtıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber