Konya'da Çin'in Doğu Türkistan Politikalarına Tepkiler

Konya'da Çin'in Doğu Türkistan Politikalarına Tepkiler

Konya'da, AGD Konya Şubesi öncülüğünde, cuma namazının ardından Çin'in Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlalleri protesto edildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi öncülüğünde tarihi Şerafettin Camisi önünde cuma namazı çıkışında toplanan çok sayıda kişi, Çin'in Doğu Türkistan'daki uygulamalarını kınadı.

Derneğin Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, yaptığı açıklamada, Çin'in 1949'dan beri kontrolü altında bulundurduğu Doğu Türkistan'da Müslümanlara her türlü baskıyı uyguladığını söyledi.

Doğu Türkistan'da yaşayanların birçok temel haktan mahrum bırakıldığına dikkati çeken Parlak, Müslümanların inanç ve düşünce özgürlüklerinin kısıtlandığını, toplama kamplarında tecrit edilmiş bir yaşama zorlandığını, psikolojik ve fiziksel işkenceye maruz kaldığını ifade etti.

Parlak, İslam ülkelerinin, Çin'e karşı birlikte hareket etmeleri ve her platformda bu konuyu dile getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Basın açıklamasının ardından Doğu Türkistan'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

 


 

 

Konya'da Çin'in Doğu Türkistan Politikalarına Tepkiler

Konya'da Çin'in Doğu Türkistan Politikalarına Tepkiler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber