Konya'da İşitme Engelliler İçin Ağız Kısmı Şeffaf Maske

Konya'da İşitme Engelliler İçin Ağız Kısmı Şeffaf Maske

İşitme engellilerin maskeyle daha rahat iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla ağız kısmı şeffaf maske üretildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde maske kullanımının zorunlu olması sonrası, işitme engellilerin maskeyle daha rahat iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla ağız kısmı şeffaf maske ürettiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) öğretmenleri ve çalışanları tarafından üretimi yapılan ağız kısmı şeffaf maskelerin, işitme engelliler tarafından çok beğenildiği belirtildi.

Açıklamada ifadesine yer verilen KOMEK işaret dili öğretmenlerinden Firdevs Şivetoğlu, maske üretimini sürdüren KOMEK'in, işitme engelliler için de ağız kısmı şeffaf maske üreterek bu süreçte işitme engellilerin hayatını kolaylaştırdığını vurguladı.

Maskeyi teslim ettikleri işitme engellilerin çok mutlu olduklarına değinen Şivetoğlu, "Maskeleri teslim edilen işitme engelliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a da teşekkür etti. KOMEK'te üretilen ağız kısmı şeffaf maske, talepte bulunan işitme engellilere teslim ediliyor." ifadelerini kullandı.

Konya'da İşitme Engelliler İçin Ağız Kısmı Şeffaf Maske

Konya'da İşitme Engelliler İçin Ağız Kısmı Şeffaf Maske

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber