Konya'da Kaçak Cep Telefonu Satıcıları Polisin Sanal Devriyesine Takıldı

Konya'da Kaçak Cep Telefonu Satıcıları Polisin Sanal Devriyesine Takıldı

Konya'da KOM ekipleri internette kaçak ürün satışlarının izini sürmek için yaptığı sanal devriye esnasında bir sosyal medya hesabı üzerinden gümrük kaçağı cep telefonu satışı yapıldığını tespit etti.

Polisin çalışmasıyla 18 adet gümrük kaçağı cep telefonu ve 30 adet gümrük kaçağı cep telefonu aksesuarı ele geçirilirken, 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, internette kaçak ürün satışlarının izini sürmek için yaptığı sanal devriye esnasında bir sosyal medya hesabı üzerinden gümrük kaçağı cep telefonu satışı yapıldığını belirledi. Ekipler, O.A. isimli şüphelinin hesabından yapılan paylaşımda cep telefonlarının tanıtımı için çekilen fotoğrafta telefonu tutan ve yüzü görünmeyen başka bir şahsın da kimliğinin belirlenmesi için sanal devriyeyi sürdürdü. Sosyal medya kullanıcısı O.A.'nın takipçi listesinde yer alan ve telefonu tutan kişinin Ç.T. olduğunu tespit eden ekipler, Ç.T.'yi fotoğraftaki cep telefonunu tutarken takmış olduğu kol saatinden yakaladı. Şüpheliyi aynı kol saatiyle sosyal medya hesabında paylaştığı başka bir fotoğrafı ele verdi. Polis O.A. ve suç ortağı Ç.T. isimli 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şahısların üzerinde arama yapan ekipler 6 adet kaçak cep telefonuna el koydu. O esnada şahısların bulunduğu adrese gelen kargo paketinden de şüphelenen polis paketi de aradı. Kargo paketi içerisinde de gümrük kaçağı cep telefonları yakalandı. Şüphelilerden ve kargo paketinden toplam 18 adet gümrük kaçağı cep telefonu ve 30 adet gümrük kaçağı cep telefonu aksesuarı ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber