Konya'da Yolda Bulduğu 4 Bin Lirayı Sahibine Teslim Etti

Konya'da Yolda Bulduğu 4 Bin Lirayı Sahibine Teslim Etti

Ilgın ilçesinde inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan Selahattin Sarıkaya içinde 4 bin lira olan bulduğu cüzdanı sahibine verdi.

Konya'nın Ilgın ilçesinde inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan Selahattin Sarıkaya içinde 4 bin lira olan bulduğu cüzdanı sahibine verdi.

Edinilen bilgiye göre, yazın inşaatlarda çalışarak geçinen Selahattin Sarıkaya (46) yolda bir cüzdan buldu.

Sarıkaya, Ilgın Polis Merkezi Amirliğine giderek, cüzdanı polislerin yardımıyla ulaştığı sahibi Cevdet Arslan'a (49) teslim etti.

Sarıkaya yaptığı açıklamada, bulduğu cüzdanda 4 bin liraya yakın para, banka ve kimlik kartlarının olduğunu söyledi.

Cüzdanı yolda gördükten sonra vicdanının rahat etmediğini dile getiren Sarıkaya, "Cüzdanı ilk bulduğumda kaybedenin ne kadar perişan olabileceğini düşündüm. Kendi başıma gelebileceği düşünerek empati yaptım. İlçe polis karakolu ile iletişime geçtim. Amirlerim de sağ olsunlar cüzdanın sahibine ulaşmamı sağladılar. Çok mutluyum. Herkeste bu duyarlılık olması lazım." dedi.

Cüzdanın sahibi, kamyon şöförü Arslan da, "Cüzdan içerisinde bir miktar param vardı. Kamyoncu olduğum için yola devam edecektim. Tüm param cüzdanımdaydı, harçlığım kalmamıştı. Çok şükür cüzdanıma ulaştım. Mutluyum, Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

Karakolda görev yapan polis memuru Mesut Çoban da, başvuruyu aldıktan sonra hemen harekete geçtiklerini ve kaybeden şahsa ilçeyi terk etmeden ulaştıklarını söyledi.

Sarıkaya ve Arslan karakoldan birbirlerine sarılarak ayrıldı.

Konya'da Yolda Bulduğu 4 Bin Lirayı Sahibine Teslim Etti

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber