KOP İdaresi’nden Karaman’a Önemli Destek

KOP İdaresi’nden Karaman’a Önemli Destek

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2011 - 2017 yılları arasında Karaman’da uygulamaya konulan 275 proje için yaklaşık 138 milyon TL kaynak tahsisi gerçekleştirdi.

Kalkınma Bakanlığına bağlı KOP İdaresi Başkanlığı uhdesindeki Karaman, Aksaray,  Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’ın kalkınması için proje desteklerini sürdürüyor.
 
Proje destekleri kapsamında, Karaman Merkez Taşkale Köyü İçme Suyu İsale Hattı Yenileme İşi ve Yeşildere Köyü İçme Suyu İsale Hattı Yenileme İşi protokol imza töreni Valilik Makamı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; Vali Fahri Meral, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Sezer Işıktaş ile İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer ile Yeşildere ve Taşkale Köyü muhtarları katıldı.
 
KOP İdaresinin bölge için önemli bir kazanım olduğunu belirten Vali Meral, yatırımların koordineli bir şekilde ve israf edilmeden kullanılıyor olmasının çok önemli olduğunu söyledi.
 
 2014 yılında belediyelikten köye dönüştürülen Yeşildere ve Taşkale köylerimizin mevcut asbest boru içmesuyu hattının yenilenerek, ilimizdeki önemli sorunlardan birinin daha giderilmiş olacağını ifade eden Vali Meral, “Bu iki önemli proje ve diğer projelerin ilimize kazandırılmasında Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, KOP Başkanı İhsan Bostancı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kurulduğu ilk günden bu yana KOP Bölgesinin topyekun kalkınması için KOP Eylem Planı çerçevesinde planlanan projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden KOP Başkanı İhsan Bostancı,  Karaman’da; KOP Kırsal Kalkınma Programı,  KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi, KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi, Binbir Kilise Çevre Düzenleme, Topucak I ve Topucak II Yenileme Alanı Uygulaması, Ermenek Entegre Turizm Uygulamaları,  Zeyve Pazarında Yörük ve Türkmen Kültürünün Yaşatılması, KOP Sosyal Gelişim Programı, KOP Okuyor Projesi ile Konya- Karaman- Mersin Sanayi ve Ticaret Koridoru Oluşturulmasına Yönelik Etüt ve Fizibilite Çalışması başta olmak üzere çok sayıda program ve projelerin yürütüldüğünü ifade etti.

1-016.jpg2-023.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber