KOP İdaresinden Proje Desteği

KOP İdaresinden Proje Desteği

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından destekleniyor.

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “Genç Üreticiler KOP ile Geleceğe Güvenle Bakıyor” projesi, Ayrancı Bölgesinde Kıraman, Akpınar ve Berendi köylerinde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticileri kapsıyor.
 
Ayrancı İlçe Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında; yüzde 70’i KOP İdaresi Başkanlığı,  yüzde 30’u ise çiftçi katkılı gerçekleşen projeden toplam 29 kişi faydalanırken projenin toplam maliyeti 1 milyon 840 bin 50 Türk Lirası olarak gerçekleşmiştir.
 
“Genç Üreticiler KOP ile Geleceğe Umutla Bakıyor” projesi kapsamında küçükbaş hayvan ağılları, (portatif barınaklar) karavan, suluk, yemlik ve süt sağımını kolaylaştırıcı düzeneklerden oluşan projenin amacı portatif barınaklar sayesinde kuzu ölümlerinin önüne geçerek süt kalitesini hayvan refahını artırmak ve küçükbaş hayvancılığı geliştirmek.
 
Bununla birlikte karavanlar sayesinde ise yaylacılık yaparak yaşamlarını sürdüren üreticilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, yine karavanlar sayesinde yaylaya daha erken göçüp daha geç dönerek üreticinin yaylada kaldığı süre içerisinde hayvanlara yem vermeden tarım ve hayvancılıkta en büyük sorunlardan olan girdi maliyetini düşürerek hayvancılığı geliştirmek, sabit yapılaşmayı önlemek ve yaylada kalış sürelerini uzatmak.
 
Vali Fahri Meral, küçükbaş hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlaması beklenen proje ile ilgili olarak beraberinde Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte bölgeyi gezerek bir süre incelemelerde bulundu.
 
Vali Meral, yürütülen proje çerçevesinde çadır ve karavanların gelmeye başlandığı ve en kısa sürede dağıtılacağına dair yetkililer tarafından bilgilendirildi.

1-028.jpg  2-028.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber