KOP Üreten Gençlik Atölyeleri Karaman'da Açıldı

KOP Üreten Gençlik Atölyeleri Karaman'da Açıldı

KOPSOGEP Mali Destek Programı aracılığıyla hazırlanan "KOP Üreten Gençlik Atölyeleri"nin açılışı Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesinde yapıldı.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Kültür, Turizm Müdürü Burhan Yemiş'in açılışını yaptığı "Teknoloji ve Masaüstü Yayıncılık Atölyeleri"  açılış programında salgın sebebiyle sınırlı sayıda katılımcı yer aldı.

Açılış öncesi projeyle ilgili konuşan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan "KOP Bölge Kalkınma İdaresinin SOGEP Mali Destek Programı çerçevesinde projelendirilen çalışma ile gençlerimizin fikir ve hayalleri atölyelerimizde hayat bulacak. Teknoloji kullanımı ile masaüstü yayıncılığın bir arada yer alması ile üretim odaklı bir çalışma gerçekleştireceğiz. Okuyan, düşünen, uygulayan ve sonuca ulaşan gençlerimizin desteklenmesi ve teşvik edilmesi için güzel bir imkân hazırlandı. Bu süreçte çevrim içi eğitimlerle başlangıç yapılsa da atölyelerimiz inşallah salgının etkilerinin azalmasıyla birlikte çok sayıda öğrencimize teknoloji ve yayıncılık alanında hizmet verecek. Atölyelerimizin ilimize hayırlı olmasını diliyor, destekleri sebebiyle KOP Bölge Kalkınma İdaresine teşekkür ediyorum." dedi.

Proje doğrultusunda; teknoloji okuryazarlığı, algoritma ve kod eğitimleri ile öğrencilerin teknolojiyi etkin kullanma, analitik düşünme, inovasyon ve problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik "Teknoloji Atölyesi" ile okul gazetesi, dergi ve katolog gibi yayınları masa başında bilgisayar destekli baskı ve yayına hazır hale getirme amacıyla grafik tasarım, baskı, dizgi, tasarım ve yayıncılık eğitimlerinin verileceği "Masaüstü Yayıncılık Atölyesi" Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesine kuruldu.

Açılış sonrasında atölyelerde yapılan incelemelerin ardından program son buldu.

25170646_6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber