KOP Üreten Gençlik Atölyeleri Projesine Karaman'dan Yoğun İlgi

KOP Üreten Gençlik Atölyeleri Projesine Karaman'dan Yoğun İlgi

KOP Bölge Kalkınma İdaresinde düzenlenen protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur ve yetkililer katıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, imzaları atılan projelerin ilimiz için hayırlı olması dilekleriyle sözüne başlayarak "Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenmeye değer görülen, Müdürlüğümüzün KOP Üreten Gençlik Atölyeleri projesi ile Karaman Öğretmenevi Akşam Sanat Okulunun, KOP'la Her Yaşta Okuyoruz projesi için imzaları attık. Bu projelerle öğretmenevinde her yaştan okuyucuya yönelik kütüphane kurulumu ile Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisemizde masaüstü yayıncılık atölyesi, tasarım atölyesi ve teknoloji atölyesi kurulacak. Bu atölyelerde öğrencilerimiz teknoloji kullanımı ile grafik tasarım, baskı, dizgi, dizayn, tasarım eğitimleri alarak derslerde edindikleri bilgi ve becerilerini uygulama imkanı bulabilecek. Meslek tercihine yönelik tecrübelerin elde edileceği atölyeleri ihtiyaç durumunda diğer okullarımız da kullanabilecek. Bu kapsamda ayrıca seminer, konferans ve yazar buluşmaları gerçekleştirilecek." dedi.

Rekor Başvuru İle Okullarımızdan 70 Proje Başvurusu Yapıldı

Çeşitli özel ve kamu kurumlarının proje destekleriyle eğitim öğretim çalışmalarının niteliğini artırmak için iyi fırsatlar elde edildiğini belirten İl Müdürü Mehmet Çalışkan başvuru dönemlerinin takip edilerek proje sunulmasının önemine dikkat çekti. Okullarda oluşturulan proje ekiplerinin, her türlü konuda desteklendiğini ifade eden İl Müdürü Çalışkan "Okullarımızın standartını artırmaya yönelik yerel ve ulusal proje başvuruları için Ar-Ge birimimiz, proje yazmak isteyen okullara daima destek oluyor. Hem hangi konularda nasıl proje yazılacağı, hem de sürecin takibi aşamalarında eğitimler veriyoruz. Örneğin en son proje çağrısı alan Gençlik Projeleri Destek Programına bir ay gibi kısa bir sürede rekor başvuru ile okullarımızdan 70 proje başvurusu yapıldı. Türkiye'de bir ilk olacak içeriği ile yine KOP'a güdümlü proje başvurusu yapıldı." şeklinde konuştu.

Başvurular Devam Ediyor

Başvuru süreci devam eden projelere de değinen İl Müdürü Çalışkan, Ar-Ge ekibinden her türlü desteğin alınabileceğini söyledi. Müdürlüğün tecrübeli ekibinden eğitim öğretim konusunda herkesin yararlanabileceğini ifade eden Çalışkan "Ayrıca sürecin devam ettiği Erasmus + KA1 Programları kapsamında okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi alanlarında proje hazırlıkları yapılıyor. Bunun için her pazartesi akşamı Karaman Lisesinde, proje yazımına ilişkin eğitimler veriliyor. Ar-Ge birimimiz proje başvuru süresinin sona ereceği şubat ayına kadar talep eden öğretmenlere bu konuda eğitimler verecek. TÜBİTAK 4004 Doğa Okulları, 4005 Yenilikçi Eğitim Teknolojileri ve 4007 Bilim Şenlikleri çağrıları açık olup başvuru ölçütlerine göre bu alanları da değerlendirmek gerekir" diyerek sözlerini tamamladı.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber