KOSGEB Karaman İl Müdürü Tavşan'dan Açıklama

KOSGEB Karaman İl Müdürü Tavşan'dan Açıklama

KOSGEB Karaman İl Müdürü Mevlüt Tavşan, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Ahmet Koç ve MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Toktay'ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette KOSGEB Karaman İl Müdürlüğü tarafından 2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı hakkında açıklamalar yapıldı.

Karaman İl Müdürü Mevlut Tavşan yaptığı konuşmada; “KOBİ’lerin rekabet güçlerini arttırarak ekonomik büyümeye katkı vermelerini teşvik etmek ve ihtiyaç duydukları finansmana erişmelerine imkan vermek üzere hazırlanan 2017 yılı sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz desteği süreci devam etmektedir. Karaman'da Sıfır Faizli İşletme Kredisine başvuran ve başvuruları kabul edilen 3027 firmamız var. Bu firmaların 1000'e yakını krediyi kullanırken, 600'e yakin isletmenin ise kredi süreci devam etmektedir.

KOSGEB olarak KOBİ'lerimizin bir an önce 50 bin tl ust limitli faizsiz krediye erişebilmeleri için adeta seferberlik ilan ettik. Evrak eksiği olan firmaların bir an önce evraklarını tamamlamaları için KOSGEB Personelimiz gece gündüz ve hafta sonu demeden yoğun bir şekilde çalışıyor. Sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğini almaya hak kazanmış, ancak şu ana kadar hala KOBİ beyannamesini doldurmamış veya doldurduğu beyannameye ilişkin evrakını KOSGEB müdürlügune teslim etmemiş olan KOBİ'lerimizin, bir an önce eksikliklerini gidererek kredi kullandırım işlemini tamamlamaları için Müdürlüğümüze gelmelerini bekliyoruz.” dedi.

KOSGEB Başkanlık Müşaviri Ahmet Koç ise, “KOSGEB veri tabanında kaydı olmayan işletmelerimizin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Kredi süresi 28 Nisan’da son bulacağından, ilimiz KOBİ’lerinin bir an önce gerekli işlemleri tamamlamaları gerekmektedir. Kredi başvurusu yapan KOBİ’lerimizin KOSGEB Karaman İl Müdürlüğü ve bankalar nezdinde yapılması gereken iş ve işlemlerini takip etmeleri önem arz etmektedir.” dedi.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay da KOSGEB Karaman İl Müdürü Mevlüt Tavşan, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Ahmet Koç ve MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber