KOSGEB'den Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Protokolü

KOSGEB'den Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Protokolü

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay KOSGEB'in imzaladığı 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Protokolü hakkında açıklama yaptı.

Toktay açıklamasında;

KOSGEB Karaman Müdürlüğü’nden alınan yazıda, KOSGEB Faiz Destek Programı Kapsamında; KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı, imalat sanayisinde faaliyet gösteren ve KOSGEB Desteklerinden yasaklı olmayan işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine teçhizat alımları için uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla  “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Destek Protokolü” imzalanmıştır.  Bahse konu kredi programı;İşletme başına üst limit 1.500.000,-TL,  Sıfır (0) faizli,  ilk 6 /altı ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay vadeli olarak uygulanacağı belirtilmiştir.

 

Programdan yararlanmak isteyen işletmelerimiz, protokole taraf Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., T. İş Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. şubelerine başvuruda bulunabileceklerdir.

İşletme başına 300.000.-(üçyüzbin) TL olan faiz/kar payı bedelinin tamamı, idare Başkanlığı tarafından karşılanacaktır. İşletmelerin 19 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında http://kredi.kosgeb.gov.tr adresinden başvuru formunu dolduramasıyla Kredi Talep ve Onay süreci başlayacaktır. Sürece ilişkin açıklamalar başvuru sayfasında bulunan kullanıcı rehberinde yer almaktadır. Ön onay verilen her işletme için Yazılım Sistemi bir başvuru kodu üretecektir. İşletme, KOSGEB Müdürlüğü’nden aldığı başvuru kodu ile protokole taraf banka şubelerinden birine kredi başvurusunda bulunacaktır. İşletmeye sırayla banka şube onayı, banka genel müdürü onayı, KOSGEB uzmanı onayı, KOSGEB Müdürü onayı ve KOSGEB Daire Başkanı onayı verilecektir. Kredi kapsamındaki makine teçhizatın işletmeye teslim edildiğinin tespiti ve periyodik kontrolü ve kredi kullandırımı banka tarafından yapılacak olup, kredi tutarı Tedarikçi hesabına aktarılacaktır. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler, Kredi Garanti Fonu A.Ş.’nin sunduğu kefalet hizmetlerinden yaralanabileceklerdir.

Ayrıca işletmeler herhangi bir makine teçhizat için KOSGEB’in farklı iki destek programdan aynı anda yararlanamayacak olup tespit edilmesi durumunda KOSGEB mevzuatı gereği işlem tesis edilecektir.

Üyelerimiz söz konusu “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” ile ilgili ayrıntılı bilgiye KOSGEB Müdürlüklerinden ulaşılabilir. İlgilenen tüm üyelerimize duyurulur.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber