Kulu’da Fareler Çiftçinin Kabusu Oldu

Kulu’da Fareler Çiftçinin Kabusu Oldu

Konya'nın Kulu İlçesinde Tarlalarda Artan Fareler Çiftçileri Endişelendiriyor

Konya'da Kulu Ziraat Odası, ilçede tarım alanlarında artan fareler nedeniyle çiftçilerin endişe yaşadığını belirtiyor. Son dönemde Ziraat Odası'na gelen çeşitli ihbarlar, tarla farelerinin ekili alanlara zarar verdiği yönünde. Başkan Cengiz Öztürk, farelerin ekili alanlara verdiği zararın artmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Bu yıl bölgede yaşanan kar yağışının az olması ve hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, fare üremesini olumlu yönde etkilemiş görünüyor. Öztürk, "Çiftçilerimizden ricam, tarlalarını düzenli olarak kontrol etmeleri. Eğer fare sayısında bir artış fark ederlerse, hemen zehirli ilaçlarla mücadele etmeliler. Bu zararlılar, sıcak havaların ve karın eksikliğinin hızlı üremelerine neden oluyorlar. Çevre mahallelerden de fare şikayetleri gelmeye devam ediyor" dedi.

Kulu’da Fareler Çiftçinin Kabusu Oldu

Kulu’da Fareler Çiftçinin Kabusu Oldu

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber