Kurumsal Yerler De Sıkıntı Az, Esas Üretici Kan Ağlıyor Kan!

Kurumsal Yerler De Sıkıntı Az, Esas Üretici Kan Ağlıyor Kan!

CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı Bakan Pakdemirli'nin ziyareti sonrası sitemde bulundu.

Zor bir süreçten geçildiğini ifade eden CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı,  yüksek girdi fiyatları nedeniyle üretimi sürdürmekte zorlanan çiftçilerin, bu yıl da kuraklık başta olmak üzere diğer etkenlerde katıldığında büyük zararlarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Kağnıcı açıklamasında;

"Türkiye’nin tarımda en modern tekniklerin uygulandığı şehirlerinden birisi olan ilimizde özellikle elma üreticileri çok zor durumda kaldı. Kullanılan kimyevi gübrelerdeki son bir yıllık fiyat artışı yüzde 100’ü aşarken, mazot, tohum, zirai ilaç fiyatları çok yükseldi. Bakıyorsunuz elma üreticisinin satış fiyatı çok düşük, alacağı para için vade uzun.
Hayvancılık sektörü için yem ve diğer girdilerdeki yüksek artışlar üretimi tehdit ediyor.
Köylerimiz susuzluğa çare bekliyor. Devamlı her mecrada, meclis kürsüsünde, toplantılarda, görüşmelerde her yerde söylüyoruz.

Ülkemizde ve Karamanda tarımda işler iyi gitmiyor, gelecek yılları iyi görmüyoruz.
Sayın Tarım Bakanı Pakdemirli ilimize gelmiş hoş gelmiş. Açılışların, ziyaretlerin olduğu program da görünüyor fakat üretici birlikleri, ziraat odası yani gerçek tarımla ilgisi bulunan hiçbir yer ziyaret programında yok.

Sayın Tarım Bakanı,
Kurumsal Yerler De Sıkıntı Az, Esas Üretici Kan Ağlıyor Kan!

Türkiye’de de amonyak kullanılan nitratlı ve azotlu gübrelerde sık sık yapılan zamlar çiftçinin gübre maliyetini artırıyor. Gübre üretiminde kullanılan hammaddeler bakımından yüzde 95 dışa bağımlı olan ülkemiz yaşanan doğalgaz ve buna bağlı amonyak krizi ile dövizdeki artışa bağlı olarak ciddi sorunlarla karşı karşıya.
Ne yapacağız? 
Bahçelerimi sökeceğiz, ürünlerimi dökeceğiz?
Hayvanlarımızı yok pahasına mı satacağız?
Bu ülkenin gerçek sahibi, hakiki üretici olan köylüdür." ifadelerini basınla paylaştı.
 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber