Larende Alt Geçit Projesi'nde İlk Kazma Vuruldu

Larende Alt Geçit Projesi'nde İlk Kazma Vuruldu

Karaman da uzun yıllardır konuşulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen ve Larende ile Sümer Mahallelerini şehir merkezine bağlayacak olan en önemli alt geçit projesi gerçekleşiyor.

Yaklaşık 40 yıl önce tren yolu hattının diğer tarafında kalan mahalleleri ulaşım bakımından şehir merkezine bağlantısını sağlamak için üst geçit yapımına başlanmış, fakat farklı nedenlerden dolayı bu proje hayat geçirilememişti. Bir kısmı yapılan köprünün ayakları bir ucube olarak kalmış ve Karaman'ın en önemli sorunlarından birisi haline gelmişti. Bu köprü ayakları Karaman Belediyesi tarafından 2012 yılında yıkıldı.

    Karaman Belediyesi ve TCDD işbirliğinde Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında Kemal Kaynaş Stadyumu ve Buğday Pazarı arasına, 100. Yıl Caddesi ve tren hattının altından geçecek şekilde yapılacak olan alt geçitte deplase çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında su-kanalizasyon, elektrik ve telekomünikasyon hatları deplase ediliyor.

    Alt geçit projesi çalışmaları ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "40 yıllık bir sorunu artık çözüyoruz. Kış şartları ve yoğun yağışlardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışmaları başlatmamıştık. Şimdi tren yolunun diğer tarafında kalan mahallelerimize hayat verecek alt geçit projesinde çalışmalar başladı. Projenin bir an evvel hayata geçirilmesi için belediye olarak tüm imarsal ve teknik desteği verdik. Larende Alt Geçit Projesi inşallah bu yıl Karamanımızın hizmetinde olacak. Hayırlı olsun."

    Alt geçit çalışmaları kapsamında belediye ekipleri; içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarının deplase işlerini hizmeti aksatmayacak şekilde yürütecek. Ayrıca MEDAŞ ve Telekom da aynı şekilde hizmeti aksatmayacak şekilde hatlarını deplase edecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber