Larende Fotoğraf Topluluğu Dernek Oldu

Larende Fotoğraf Topluluğu Dernek Oldu

2014 yılından beri Larende Fotoğraf Topluluğu olarak çalışmalarını sürdüren Karamanlı fotoğraf sevdalıları Larende Fotoğraf Derneği adıyla dernekleşerek tüzel kişiliğe kavuştular.

Kurucu başkanlığını Feyzullah Tunç’un yaptığı derneğin kurucu üyeleri arasında Mustafa Doğan, Emir Bağcı, Fahri Dev, Durmuş Ceylan, Mustafa Binol ve Muhammet ÖZpınar yer aldılar. Yönetim kurulu adına dernekle ilgili bir açıklama yapan Dernek başkanı Feyzullah Tunç,  “Her sanatçının yaşadığı şehre bir borcu bulunmaktadır. Bu da yaşadığı şehri tüm güzellikleriyle, tüm değerleriyle üretmiş olduğu sanatın vasıtasıyla ulusal ve uluslararası alanda tanıtması olmalıdır.

Bizler de fotoğrafa gönül vermiş Karamanlılar olarak, hem şehrimizde fotoğraf sanatı alanındaki bir boşluğu dolduracak hem de fotoğrafa ilgi duyan hemşehrilerimizi bir araya getirerek bu sanata bir katkı yapmak adına Larende Fotoğraf Derneğini kurmuş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte  fotoğraf eğitimleri, fotoğraf gezileri, sergiler ve söyleşilerle şehrimize kültürel aktivite anlamında katkı yapmayı hedeflemekteyiz. İlgilenen vatandaşlarımız www.larendefotograf.com  adresinden derneğimiz hakkında bilgi alabileceklerdir. Larende Fotoğraf Derneği yönetim kurulu olarak, derneğimizin manifestosunu da paylaşmaktan onur duyarız: “Fotoğraf ortak bir dil olarak görüyoruz.

Bu bağlamda Atamız Mehmet Bey nasıl ki Türkçeyi bütünleştirici bir otağ olarak görmüş ve bu otağ altında bizleri toplamayı sağlamışsa, bizler de fotoğraf çatısı altında yeni bir toplanma mahalli oluşturuyoruz. Larende Fotoğraf Derneği olarak tüm kadim Türk miraslarına ve onların günümüze tuttuğu ışığa saygı göstereceğimizi ve onların idealini ileriye taşıyacağımızı samimiyetle bildiririz. Halka hizmet çünkü halkız.

Devlete hizmet çünkü devletiz. Hakka hizmet çünkü haktanız. Öncelikli hedefimiz kendi özümüzdür. Özümüzün güzelliklerinin insanlara faydalı olmasını ve katkı sağlamasını isteyerek: çalışmalarımız tüm sanat faaliyetlerinde olduğu gibi evrensel olacaktır. Geleceğimize aktaracağımız her bilgiyi, geçmişimizden aldığımız düsturla ve özenle, nesillerimize köprü olmayı hedefleyerek, sanat dallarının hepsini kapsayacak bir amaçla; Tüm dinamiklerimizi fotoğrafın oluşturduğu çok amaçlı fikir ve projelerle, ulusal ve uluslararası alanda ülkemizin, milletimizin ve vatanımızın hizmetinde olacağız.

Türkiye Cumhuriyeti ve yüce milletimizin menfaatlerine ters düşen hiçbir görüş, fikir ve çalışma içerisinde bulunmayacağımızı ve bölücü faaliyetlerin hiçbirinin asla ve kat'a tarafı olmayacağımızı bildiririz.” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber