Liseli Gençlerle Kebikeç Sohbeti

Liseli Gençlerle Kebikeç Sohbeti

Ne istersem onu okurum projesi kapsamında Karamanlı Gazeteci Yazar Adem Kocatürk öğrencilerle edebiyat söyleşisi yaptı.

Program, Temizel Ünlü Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Bülent Karademir'in proje hakkındaki sunumu ile başladı.

Öğrencilerin yoğun ilgisinin gözlemlendiği söyleşide Gazeteci Yazar Kocatürk, kitabı Kebikeç hakkında bilgiler verdi ve gençlere hayat tavsiyelerinde bulundu. Program plaket taktimi ile son buldu.

Bu programla son bulan "Ne İstersem Onu Okuyorum Projesi" hakkında okul idaresinden şu açıklama yapıldı; “KOP Bölgesi’nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılarak Sürdürülebilirliğin Sağlanması Mali Destek Programı” kapsamında KOP Okuyor Projesi altında Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen "Ne İstersem Onu Okuyorum Projesi" çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. 

9 ay süren proje ile; okuldaki her öğrenci ve öğretmene okumak istedikleri bir kitap satın alınarak okuma alışkanlığı kazandırmak için büyük bir adım atılmış oldu. Proje kapsamında okula 40 kitaplık, 15 tabletli 1 e-kütüphane, 1 veli okuma salonu kazandırıldı. Okuldaki her öğrenci ve öğretmene okumak istedikleri kitaplar alındı. Okunan toplam 750 kitap okul kütüphanesine kazandırılmış olacak. 

Proje etkinlikleri olarak planlanan eğitimci yazar Mahmut Ulu söyleşisi 8 Mayıs 2017 tarihinde yapıldı. Okuma alışkanlığı için farkındalık oluşturmak için 16.05.2017 tarihinde Aktekke Kent Meydanında okul öğrencileri okuma etkinliği yaparak dikkat topladılar. 23.05.2017 tarihinde öğrencilerimiz Ahmet Mete Huzurevin'de kitap okuma etkinliği gerçekleştirerek yaşlılarımızın gönül dualarını aldılar.
 
Karaman kent meydanı Aktekke'de "Anlatmak İçin Okumalısın" etkinliği kapsamında matematik dersi 26.05.2017 tarihinde yapılarak okumanın ortamdan bağımsız olduğu anlatılmaya çalışıldı.

Eylül ayında, Yazar Adem Kocatürk ve kitabı "Kebikeç" hakkında yazar okuyucu buluşması gerçekleştirildi.
 
Ayrıca 400 kitap satın alınarak okulumuzda bulunan öğrencilere ve Karaman’da bulunan öğretmenlere dağıtıldı. Sosyal medyada açılan "Ne istersem onu okuyorum" hesaplarından okunan kitapların paylaşımı ile öğrenci, öğretmen ve velilerimizin okuduklarını paylaşacakları bir ortam hazırlandı ve okuduklarını paylaşmaları sağlandı.

dd52b1b0-bb6a-4228-b65a-316410cb1a3d-001.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber