Liseli Kızlardan Yardım Çalışması

Liseli Kızlardan Yardım Çalışması

Ensar Muhacir Kardeşliği vurgulandı

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  öğrencileri harçlıkları düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelir ile ülkelerinde yaşadıkları ülkelerindeki iç savaş ve çeşitli sıkıntılar sebebiyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan muhacir öğrenciler için gıda yardımında bulundu.

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  öğrencileri kısa bir süre önce hayata geçirdikleri "Ensar Muhacir Kardeştir Projesi" kapsamında Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan muhacir öğrencilerin ailelerine gıda ve giyim yardımı yaptılar. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de desteğiyle toplanan bütçeyle alınan temel gıda maddelerinden oluşan paketler, önceden belirlenen ve acil yardıma muhtaç öğrencilerin ailelerine yine öğrenciler tarafından dağıtıldı.

Konu ile açıklamada bulunan Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Hasan Erkan şu açıklamalarda bulundu. “Öğrencilerimiz kendi aralarında bir kampanya ve kermes düzenleyerek savaştan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan muhacir öğrenci kardeşlerine giysi ve gıda yardımı topladılar. Toplanan bu yardımlar Havva Taş Yavuz ve Rukiye Sığındı  öğretmenlerimiz nezaretinde ensar öğrencilerimiz tarafında muhacir öğrencilerimizin evlerinde ailelerine teslim edildi . Öğretmen ve öğrencilerimize bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim.”

100c9386-2a3b-46bf-b92e-d3dadb95f17c.jpg
 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber