Mahkemelik Olan Sorun'da Halledildi

Mahkemelik Olan Sorun'da Halledildi

Kızıllarağini Köyündeki Mahkemeye İntikal Eden İçme Suyu Problemi Halledildi.

İlimiz Merkeze bağlı Kızıllarağini köyünü İl Genel Meclisi Üyesi Osman Aydın, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürü Hüseyin Alparslan ve İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte ziyaret eden İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, köy muhtarı İbrahim Uğur tarafından talep edilen köyün sorunları ile ilgili yerinde incelemelerde bulundu.

Yol talep edilen arazi yolu güzergahında incelemelerde bulunduktan sonra yıllardır mahkemeye intikal eden ve hala mahkemesi devam eden köyün öncelikli sorunu olan içme suyu probleminde, tarafları uzlaştırdıklarını ve sorunun nihayet son bulduğunu belirten Kapar; içme suyu deposunun ve su kaynağının bulunduğu arazi sahibi ile köy muhtarı ve köylüleri bir araya getirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kapar: "İçme suyu kaynağı ve su deposu bulunan arazi sahibi tarafımızdan ikna edilerek kendi arazisi içerisinde bulunan ihtilaflı içme suyunu köy tüzel kişiliğine devredeceğini belirtti.

Yarından itibaren İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri ile köy muhtarı ve arazi sahibi bir araya gelerek bu içme suyu yerinin devri ile ilgili yasal prosedürleri yerine getirecekler.

Ben de yıllardır süren bu sorun ile ilgili anlaşmayı kabul eden köy muhtarımıza ve arazi sahibine teşekkür ediyorum. Kızıllarağini köyümüze hayırlı olsun." dedi.

Mahkemelik Olan Sorun'da Halledildi

Mahkemelik Olan Sorun'da Halledildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber