Mehmet Akif’i Anlamak

Mehmet Akif’i Anlamak

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde vefatının 81.yılında İstiklal ve İstikbal Şairi Mehmet Akif Ersoy’a anma programı düzenlendi.

“Mehmet Akif’i Anlamak” konulu söyleşi programına konuşmacı olarak yazar, şair Mustafa Uçurum  katıldı.

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonunda düzenlenen söyleşi programına Karaman İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Yavuz Candan, Mehmet Ali İyibaş, Necmeddin Acat, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Hasan Erkan “İstiklal ve İstikbal Şairimiz Mehmet Akif’e binlerce vefa ve minnet borcumuz vardır. Vefatının 81.yılında onu anlamak için toplandık. Bu büyük insanı şiiri, sözleri ve davası ile anlamaya çalışacağız.” dedi.

Daha sonra kürsüye şair ve yazar Mustafa Uçurum çıktı. Uçurum konuşmasına, Âkif’in kişiliği, yetiştiği ortam, memleket için yaptığı çalışmalar ve fedakârlıklarından bahsederek başladı.

Mustafa uçurum sözlerine şöyle devam etti. “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda  diyerek vatan aşkını ortaya koyan  Akif ,çok sevdiği cennet vatanı için evini, barkını terk etmiştir. Bir vatan şairinin nasıl olması gerektiğini Mehmet Âkif’in hayatında görüyoruz. Mehmet Âkif’in  en büyük ideali Asım’ın Nesli’dir. Asımın nesli olarak yetişenler ülkelerine cansiperane sahip çıkacaklardır ve çıkmışlardır. Vatan tehlikedeyken hiçbir bahanenin ardına gizlenmeden ortaya atılacaklardır ve atılmışlardır. Eğer Mehmet Âkif’i seviyorsak, onun ideallerine sahip bir gençlik olmamız şart. Rehberi Kuran olan, peygamber olan bir gençlik her zaman için vatan sevgisini de içinde taşır. Sizlerin de bu bilinçle yetişmenizi diliyorum.”

İl Milli Eğitm Şube Müdürü Yavuz Candan’ın konuşmacı Mustafa Uçurum’a plaket takdimi ile program sona erdi.

akf3.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber