Meram Şehir Ve Yaşam Kültürü Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor

Meram Şehir Ve Yaşam Kültürü Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin, ilçenin köklü tarihini ve kültürünü yaşatmak, yeni nesillere aktarmak ve turizme katkı sağlamak amacıyla...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin, ilçenin köklü tarihini ve kültürünü yaşatmak, yeni nesillere aktarmak ve turizme katkı sağlamak amacıyla yapımını gerçekleştirdiği "Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi" açılış için gün sayıyor.

İlçenin tarih ve kültürünü yaşatmak, yeni nesillere aktarmak ve turizme katkı sağlamak amacıyla Meram Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen "Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi'nde hazırlıklar yapılıyor. Açılış öncesi son rötuşlar ve açılış programı için ekibiyle birlikte müzede incelemelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu önemli kültür yatırımın açılışının mayıs ayı içerisinde gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

"Müze ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkaracak"

En güzel taş işçiliği örneklerinin verildiği bu proje için önemli emek ve mesai sarf ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, müzede Konyalının doğumundan ölümüne kadar olan tüm yaşantısının oda oda sergileneceğini ifade etti. Konseptte, ziyaretçilerin deneyimleme de yapabileceklerini kaydeden Başkan Kavuş, "Bu özel alanda geçmişin kıyafetlerinden gelin damat odalarına, mutfağından tandırına kadar tüm yaşam alanları anlatılacak. Kına, çetnevir ve düğünler tiyatral olarak sergilenecek ve ziyaretçilerine anlatılacak" dedi.

"Şehrin tarihine, kültürüne ve turizmine önemli katkı sunacağız"

Müzenin, belediyenin en önemli kültür yatırımlarından biri olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, yatırımın ayrıntıları hakkında şu açıklamalarda bulundu: "İlçemizin kadim kültürünü anlatmak ve bunu yeni nesillere aktarmak amacıyla bu yatırıma giriştik. Bu amaçla, Dutlu Caddesi'nde aynı avlu içerisinde karşılıklı konumlanmış iki geleneksel Konya evini ve arkasındaki bağ arazisini müzeye dönüştürdük. Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi ile nesiller arasındaki bağı güçlendirecek ve aynı zamanda ilçemizin turizmine önemli bir katkı daha sunmuş olacağız."

"Meram'a dair ne varsa bu müzede yer alacak"

Başkan Kavuş, son beş yılda Meram'da oluşturdukları turizm destinasyonunun en önemli parçalarından biri olan müzenin işlevselliği hakkında da şu bilgileri verdi: "Müzemizde, tüm ayrıntılarıyla insanımızın yaşantısını, çocuklarını nasıl büyüttüğünü, mutfak ve yemek kültürünü, kınadan çetnevire, düğüne kadar neler yapıldığını, kısaca insana ve kültürümüze kadar ne varsa hepsini rehberler eşliğinde anlatacağız. Meram'ın toplumsal törenlerini ve kültürünü etnografik malzeme ve canlandırmalarla gelecek nesillere tanıtacak ve aktaracağız."

Meram Şehir Ve Yaşam Kültürü Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor

Meram Şehir Ve Yaşam Kültürü Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor

Meram Şehir Ve Yaşam Kültürü Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor

Meram Şehir Ve Yaşam Kültürü Müzesi Açılış İçin Gün Sayıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber