Mercekler İstihdam Sağlıyor

Mercekler İstihdam Sağlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Halkkent Mercek Mesleki Eğitim Merkezi, meslek edindirme kursları sayesinde istihdama katkı sunmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Halkkent Mercek Mesleki Eğitim Merkezi, meslek edindirme kursları sayesinde istihdama katkı sunmaya devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Halkkent Mercek Meslek Eğitim Merkezi, hem teorik hem uygulamalı eğitimlerle vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Eğitim sayesinde mesleki gelişimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine de katkı sunan kursiyerler, kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalara sahip olup, iş hayatına kolaylıkla atılma şansı yakalıyor. Bu çerçevede verilen "Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Eğitimi Kursu" ile kursiyerler, aldıkları eğitimler sayesinde kreş ve okul öncesi merkezlerde çalışma imkanı buluyor. 0-72 aylık çocuklarla ilgili dil, psikomotor, bilişsel ve öz bakım alanında eğitim alan kursiyerlere, toplam 380 saatlik eğitim veriliyor. Çocuk gelişimi eğitim kursunun yaklaşık olarak 2 ay önce başladığını ve 5 Ocak'ta da sonlanacağını aktaran öğretmeni Zeynep Kazancı, "Okul öncesi çocuk gelişim eğitimi kursu, 380 saatlik bir kurs. Özellikle 0- 72 ay arası çocukların her tür gelişme alanlarını geliştirmek için ne tür materyaller yapılabileceği ile ilgili bir kurs. Bu kurstan mezun olan arkadaşlarımız, aldıkları MEB onaylı sertifikalarla özel kreşlerde öğretmen yardımcısı olarak istihdam edilebilirler. Aynı zamanda açık öğretimde çocuk gelişimi okuyan kursiyerlerimiz var ve onlar aldıkları eğitimin yeterli olmadığını dile getiriyorlar. Burada teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim de olduğu için, onlar da birtakım faaliyetlerle kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar" ifadelerini kullandı.

"Merceklerle birlikte hizmetler daha ulaşılabilir bir hale geliyor"

Kurs bitiminde oldukça pozitif geri dönüşler olduğunu vurgulayan Kazancı, "Kursumuzda ağırlıklı olarak kadın kursiyerlerimiz var ve yalnızca istihdam amaçlı değil, kişisel gelişim için katılan kursiyerlerimiz de var. Kursumuza katılan kursiyerlerimizin birçoğu da potansiyel anne adayları ve kurs sayesinde daha bilinçli olacaklarını ya da daha bilinçli bir şekilde öğretmenlik yapabileceklerini düşünüyorlar" diye konuştu.

Verilen kursun ücretsiz bir hizmet olduğunu ve normal zamanda bu eğitimin online veya başka platformlarda yüksek maliyetler içerdiğini aktaran Kazancı, "Kursiyerlerimiz bu kursu online olarak ya da üniversitelerden para ödeyerek temin edebilirler, ama bu herkesin cebine uygun bir durum değil. Mahallelerde açılan Merceklerle birlikte, bu hizmet daha ulaşılabilir hale geliyor. Hatta kursiyerlerimizden bazıları "benim durumum müsait, ama ben bu kadar iyi öğreneceğimi düşünmemiştim. Yüz yüze eğitim almak, öğrenmemde daha kalıcı olacak" şeklinde geri dönüşte bulunuyor" dedi.

Çocukları çok sevdiğini ve çocuklarla iç içe olmanın kendisini mutlu ettiğini dile getiren kursiyerlerden Merve Nur Elmas ise "Çocukların hayatına dokunabilmek ve onlara bir şeyler katabilmek benim için çok önemli. Kendimi geliştirmek için de bu kursa geldim. Aynı zamanda hayalim olan bir meslek" şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Sena Göksu da eğitimin kendisi için çok iyi ilerlediğini ve çok güzel materyaller yaptıklarını kaydederek, "Burada öğrendiklerimi 4 yaşındaki oğlumla birlikte de yapıyoruz. Burada kazandığım deneyimi, oğlumla tekrar yapıp ekstra deneyimliyorum. Oğlum yaptığım oyuncaklarla oynuyor ve oyuncak alma derdim kalmıyor" diye konuştu.

Mercekler İstihdam Sağlıyor

Mercekler İstihdam Sağlıyor

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber