Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Seçer, konuşmasında, Kurban Bayramı için kentin çeşitli noktalarında bulunan 8 mezbahanın yanı sıra 24 mobil kesim ünitesinin vatandaşların hizmetinde olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Kesimler 250 sertifikalı kasap, 110 yardımcı personel ve her kesimhanede görevli bir veteriner hekim ile veteriner sağlık teknikerleri gözetiminde, usulüne uygun şekilde gerçekleştirilecek. Kesim sırasında oluşan atıkların toplanması, bertaraf edilmesi ve kesim sonrası oluşabilecek sorunlarla ilgili de itfaiye ile çevre koruma ekiplerimiz de koordineli olarak çalışma yürütecekler. Vatandaşlarımızın cadde boylarında, sokak aralarında, uygun olmayan yerlerde hayvan kesiminden uzak kalmalarını istiyoruz. Bu kötü görüntülerden uzak durmalarını kendilerinden talep ediyoruz. Belediye olarak onların kurban kesimine her türlü desteği vereceğiz."

Bayram boyunca otobüs seferlerinin ücretsiz olacağını, mezarlıklara gitmek isteyen vatandaşlar için de kentin çeşitli noktalarında ücretsiz servis hizmeti verileceğini kaydeden Seçer, bayram süresince her ilçede ve bazı tatil beldelerinde konserlerin düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Seçer, arife günü şehitler için 20 kurbanın kesilip aşevi aracılığıyla yemek yapılarak dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşlara dağıtılacağını bildirdi.

Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Yapıldı

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber