Mersin’de 30 Ağustos Coşkusu

Mersin’de 30 Ağustos Coşkusu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin düzenlediği "Zafer Haftası" etkinlikleri, Derya Uluğ'un Mersin'de, Onur Akın'ın ise Anamur'da...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin düzenlediği "Zafer Haftası" etkinlikleri, Derya Uluğ'un Mersin'de, Onur Akın'ın ise Anamur'da verdiği konserle sona erdi.

Özgecan Aslan Barış Meydanında 30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde sahne alan Derya Uluğ ile Mersinliler coşkulu bir kutlama yaptı. Bu coşkuya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de ortak oldu. Saatler öncesinden alanı dolduran kalabalık, önce MC Halil Bal ve Dj Emircan Saltabaş performansı ile eğlendi. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise Derya Uluğ, Mersinlilerle bir araya geldi. Sevilen şarkılarını seslendiren Derya Uluğ, güçlü sahne performansı ile Mersinlilere güzel bir akşam yaşattı.

Başkan Seçer de Mersinlilerle birlikte zafer coşkusuna ortak oldu. Derya Uluğ'a çiçek takdim eden ve sahneden vatandaşlara seslenen Seçer, tüm Mersinlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak, "Daha nice Zafer Bayramlarını kutlayalım. Ama artık savaşmadan, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde, daha çok çalışarak, daha çok birbirimizi severek, birlik içinde, beraberlik içinde, bu ülkede hep beraber mutluluk içerisinde yaşayalım. Sizleri seviyoruz gençler. Hepinize iyi eğlenceler. Mutluluk içinde kalın" dedi.

Mersin genelinde etkinlikler eş zamanlı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi, merkeze gelemeyen vatandaşları da düşünerek her yıl mutlaka ilçelerde de konserler düzenliyor. Bu yıl da Mersin merkezde yapılan etkinliklerle eş zamanlı olarak birçok ilçede konserler yapıldı. 29 Ağustos'ta MBB Türk Müziği Topluluğu, Toroslar Gözne Mahallesi'nde sahne aldı. 30 Ağustos'ta ise Tarsus Duatepe Mahallesi köylü garajı meydanlığında MBB Pop Orkestrası konser verirken, aynı saatlerde Toroslar Arslanköy Mahallesi'nde MBB Türk Müziği ekibi konser verdi.

Anamurlular Onur Akın'la buluştu

Anamurlular ise Zafer Bayramında Onur Akın'ı dinlemenin mutluluğunu yaşadı. Rauf Denktaş Parkının arkasında verilen konser, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Anamurlular, şarkılarıyla gönüllere taht kuran sanatçı ile birlikte 30 Ağustos coşkusunu yaşadı.

"30 Ağustos en büyük bayramlarımızdan birisi"

Kendini Mersinli gibi hissettiğini söyleyen sanatçı Onur Akın, "30 Ağustos en büyük bayramlarımızdan birisi. Yüreği, gerçekten bu ülkenin bağımsızlığa inanan, özgürlükten yana, Mustafa Kemal Atatürk'ten yana, devrimlerden yana atan bütün insanlar bayram coşkusunu burada hissediyorlar. O yüzden Türkiye'nin dört bir yanında bu coşku var eminim ve Anamur'da da aynı coşkuyu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kreşlerde eğitim gören miniklerden 30 Ağustos coşkusu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Münir Özkul, Adile Teyze Kreşi ve Halkkent Çocuk Gelişim Merkezinde eğitim gören minikler ise 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılı dolayısıyla hep birlikte gösteri sergiledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşı eşliğinde yürüyüş yapıp, gösterilerini büyük bir heyecanla sergileyen çocukların mutluluğuna Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ile birlikte aileleri de ortak oldu. Şiirler okuyup bol bol dans eden çocuklar, "30 Ağustos Zafer Bayramı" coşkusunu doyasıya yaşadı.

Son etkinlik Mut'ta olacak

Zafer Haftası çerçevesinde planlanan son etkinlik ise Mut'ta yapılacak olan MBB Türk Müziği Konseri olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesinin güzel sesli sanatçıları 2 Eylül Cumartesi günü Mut Sertavul Pazar Yerinde saat 20.00'de Mutlulara güzel bir akşam yaşatacak.

Mersin’de 30 Ağustos Coşkusu

Mersin’de 30 Ağustos Coşkusu

Mersin’de 30 Ağustos Coşkusu

Mersin’de 30 Ağustos Coşkusu

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber