Mersin'de Açık Alanda Yenidünya Hasadı Başladı

Mersin'de Açık Alanda Yenidünya Hasadı Başladı

Mersin'in Aydıncık ilçesinde, açık alanda hasadına başlanan yenidünya, talep ve rekoltenin yüksek olması sebebiyle üreticisinin yüzünü güldürdü.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaymakam Volkan Özer ve Aydıncık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ömerkahyaoğlu, Yenikaş Mahallesi'nde hasat çalışmalarına başlayan üreticileri ziyaret etti.

Yenidünya bahçelerini inceleyen Özer ve Ömerkahyaoğlu, hasat durumuna ilişkin üreticilerden bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydıncık Tarım ve Orman Müdürü Ömerkahyaoğlu, bu yıl yenidünyaya olan talebin arttığını bildirdi.

Hasat çalışmalarının sürdüğünü aktaran Ömerkahyaoğlu, "İlçemizde yetiştiriciliği yapılan yenidünyada bu yıl rekoltenin yüksek olması ve talebin yoğunluğu çiftçilerimizin yüzünü güldürüyor. Çiftçilerimize bol kazançlı bir sezon geçirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber