Mersin'de Erkenci Eriğin Hasadına Başlandı

Mersin'de Erkenci Eriğin Hasadına Başlandı

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Mahallesi'nde örtü altı serada yetiştirilen eriğin hasadına başlandı.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Mahallesi'nde örtü altı serada yetiştirilen eriğin hasadına başlandı.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, gazetecilere, ilçede yetiştirilen eriğin kalite olarak iyi olduğunu söyledi.

Güzel bir sezon geçirmek istediklerini aktaran Şahin, "Sezonun ilk eriğini üreticimiz Murat Topkara yetiştirdi. Oda olarak biz de üreticimizi tebrik ediyoruz. Sembolik olarak 200 gramlık kasesini 200 liradan satın alıyoruz. Temennimiz daha yüksek fiyata satılması." diye konuştu.

Şahin, alternatif ürün olarak yetiştirilen eriğin katma değerinin yüksek olduğunu belirterek, çiftçilere bu ürünü yetiştirmeleri çağrısında bulundu.

Murat Topkara ise yeni sezonda ilk ürünü alan üretici olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Geçen sezon erik üretiminden iyi gelir elde ettiğini vurgulayan Topkara, "Bu sezon geçen yılın üzerinde ürün hasat etmeyi bekliyoruz. Erkenci erik üretiminin geliri limon yetiştiriciliğinden daha fazla." ifadesini kullandı.

20210224_2_47022069_62810417_thumb.jpg

20210224_2_47022069_62810412_thumb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber