Mersin'de Tarım Arazileri Şiddetli Dolu Yağışında Zarar Gördü

Mersin'de Tarım Arazileri Şiddetli Dolu Yağışında Zarar Gördü

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan:- "Zararı yerinde inceledik. Üzerimize düşen ne varsa yapmak için çalışmalara başladık"

Mersin'in Tarsus ilçesinde dünkü dolu yağışı nedeniyle 600 dekar ekili tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dün etkili olan dolu yağışı sonrası ön hasar tespit çalışmasının tamamlandığı belirtildi.

Çalışmalar neticesinde ilçeye bağlı Kaklıktaşı, Tepetaşpınar, Pirömerli, Belen ve Karadiken mahallelerinde nergis, bakla, bezelye ve yeşil soğan gibi ürünlerin ekili olduğu 600 dekarlık ekili tarım arazisinin zarar gördüğünün tespit edildiği kaydedildi.

Dolu nedeniyle oluşan zararın 1 milyon lira civarında olduğu ifade edildi.

- Belediye Başkanı Bozdoğan'dan tarım alanlarında inceleme

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, dolu yağışının etkili olduğu 5 mahalledeki tarım alanlarını inceledi.

Üreticilerle görüşüp bilgi alan Bozdoğan, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bozdoğan, gazetecilere, zararın tespiti için belediyenin ziraat mühendislerinin kapsamlı şekilde çalışma yürüteceğini söyledi.

Üreticiler için tüm imkanları seferber edeceklerini dile getiren Bozdoğan,"Ekiplerimizle üreticilerin yanlarına geldik ve zararı yerinde inceledik. Üzerimize düşen ne varsa yapmak için çalışmalara başladık. Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı.

Güncelleme - Mersin'de Dolu Yağışı 600 Dekar Tarım Arazisine Zarar Verdi

Güncelleme - Mersin'de Dolu Yağışı 600 Dekar Tarım Arazisine Zarar Verdi

Güncelleme - Mersin'de Dolu Yağışı 600 Dekar Tarım Arazisine Zarar Verdi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber