Mesleki Eğitim Merkezinin Öğrencileri İşbaşı Eğimini Avrupa'da Yapıyor

Mesleki Eğitim Merkezinin Öğrencileri İşbaşı Eğimini Avrupa'da Yapıyor

Karaman Mesleki Eğitim Merkezinin hazırlamış olduğu ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen "İşbaşı Eğimimi Avrupa'da Yapıyorum" projesi kapsamında Avrupa'ya gidecek öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ı ziyaret etti.

Karaman Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Arı, Müdür Yardımcısı Oktay Adacık, proje yürütücüsü Bülent Han ve Karaman Madeni Tornacılar ve Kaynakçılar Oto Motor ve Benzeri Tamirciler Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Özbay'ın eşlik ettiği ziyarette, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Arı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'a projeye ilişkin bilgiler verdi.
Fatma Arı, "Karaman Mesleki Eğitim Merkezinin hazırlamış olduğu ve Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer görülen "İşbaşı Eğimimi Avrupa'da Yapıyorum" isimli projemizin ilk akışı 12-25 Ocak 2020 tarihlerinde Avusturya'nın Viyana şehrinde gerçekleşecek. Bu projenin katılımcıları kısaca sanayi işletmelerinde çalışan çırak öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizde hem sosyal, kültürel, akademik anlamda hem de mesleki yetilerinin dönüştürülmesi ve geliştirilmesini hedefleyen bir projedir. Projeyle bilgisayarlı makina imalatı meslek dalından 6 öğrencimiz, motorlu araçlar teknolojisi alanı otomotiv mekanikerliği meslek dalından 6 öğrencimiz ve 2 refakatçi öğretmenler katılacaktır" diye konuştu.
Ulusal Ajans tarafından kabul edilen projelerinden Karaman Mesleki Eğitim Merkezi yönetici öğretmenlerini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan projenin öğrencilerin mesleki hayatlarına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Mehmet Çalışkan, "Değişen ve gelişen dünya şartlarına öğrencilerimizin uyum sağlaması, yeni kültürleri keşfetmesi ve mesleğine ilişkin yeni deneyimler kazanması açısından önemli bir proje. Projeyle öğrencilerimiz alanlarındaki farklı uygulamaları yerinde görüp öğrenerek ülkemizle kıyaslama fırsatı yakalarken bir taraftan da mesleki bilgi ve becerileri kazanmasına imkan tanınacak. Öğrencilerimizin hayatlarına farklı bir pencereden bakmasına katkı sağlayacak bu projede emeği geçen okul yöneticilerine, öğretmenlere ve mesleki kuruluşlara teşekkür ediyorum"  dedi.
Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

10105843_2.jpg10105840_1.jpg10105845_3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber