Mesleki Eğitimlere Başvurular Devam Ediyor

Mesleki Eğitimlere Başvurular Devam Ediyor

Mevka, İşkur Ve Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği İle Düzenlenen Mesleki Eğitimlere Başvurular Devam Ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı II kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik hazırlanan ‘’Zaman Kumbarası’’ projesi çeşitli etkinlikler çerçevesinde uygulanmaya devam ediyor.

Proje faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek olan mesleki eğitimlere başvurular devam ediyor. Başvurular, 21 Nisan 2017 tarihine kadar İŞKUR’a şahsen yapılabilecek olup eğitimlerin başlangıç tarihi 2 Mayıs 2017 olarak belirlendi. Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilecek olan eğitimlere İŞKUR’a kayıtlı işsizler başvurabiliyor. Gazaltı Kaynakçılığı ve AutoCad Eğitimleri için en az 16 yaşında olmak yeterli iken Aşçı Çıraklığı Eğitimi için 18-35 yaş aralığı şartı aranıyor. Eğitimler süresince kursiyerlere İŞKUR tarafından 25 TL günlük harçlık verilecek olup eğitimleri başarıyla tamamlayanlara M.E.B onaylı sertifika verilecek. Mesleki eğitimlerle Karaman’da nitelikli iş gücünün artırılarak kayıt dışı istihdamın azaltılması hedefleniyor."denildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber