Meteorolojiden Bölge İlleri İçin Fırtına ve Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Bölge İlleri İçin Fırtına ve Yağış Uyarısı

Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde illeri için hava durumu ve meteorolojik uyarı

Çarşamba Gününden İtibaren Fırtına, Soğuk Hava ve Kar Bekleniyor

Bölgemizin (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) 05 Şubat 2020 Çarşamba gününden itibaren Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, bölge genelinde rüzgarın güneyli (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

05 Şubat 2020 Çarşamba günü bölgemizin güney kesimlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağışların, 06 Şubat Perşembe gününden itibaren karlakarışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği ve kar yağışlarının 07-08 Şubat günleri de aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.

Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının, 06 Şubat 2020 Perşembe gününden itibaren bölgemiz genelinde hissedilir derecede ( 10 - 15 ºC ) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

Karaman için 5 günlük hava durumu tahmini

karaman0302.jpg

Konya için 5 günlük hava durumu tahmini

konya0302.jpg

Aksaray için 5 günlük hava durumu tahmini

aksaray0302.jpg

Niğde için 5 günlük hava durumu tahmini

nigde0302.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber