Meteorolojiden Yağmur ve Kar Yağışı Uyarısı

Meteorolojiden Yağmur ve Kar Yağışı Uyarısı

İç Anadolu'da Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde illerinde sağanak yağmur ve kar bekleniyor

Meteorolojiden yapılan açıklamada Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması, kuvvetli sağanak, kar ve fırtına görüleceği ifade edildi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sisteme ek olarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk sistemin bölgeyi etkilemesi bekleniyor.

Salı günü hava sıcaklığının 6 ila 15 derece azalacağı, bölgenin güney ve batısında yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, yüksek kesimlerde zamanla kuvvetli kar şeklinde olabileceği söylendi.

Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 kilometre/saat) şeklinde eseceği, çarşamba ve perşembe günleri bölge genelinde görülecek yağışların kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Vatandaşlara, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Karaman Hava Durumu

karamanhava.jpg

Konya Hava Durumu

konyahava.jpg

Aksaray Hava Durumu

aksaryhava.jpg

Niğde Hava Durumu

nigdehava.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber