Meteoroloji'den Yüksek Sıcaklık Uyarısı

Meteoroloji'den Yüksek Sıcaklık Uyarısı

Ramazan Bayramı ile birlikte artarak mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının haftasonuna kadar etkili olmaya devam etmesi beklenmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre 30 Haziran Cuma gününden itibaren bölgemizdeki mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6 - 10 derece üzerinde gerçekleşeceği ve bazı il ve ilçelerimizde uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılabileceği beklenmektedir.
 
Bu Pazar ve Pazartesi günlerinde bölgeye bağlı il merkezlerinde tahmin edilen en yüksek hava sıcaklıklarının, Konya'da 38 - 39, Aksaray'da 37 - 40, Karaman ve Niğde'de 36 - 38 derece olması beklenmektedir.
 
Sıcak hava dalgasının önümüzdeki Salı günü bölgede etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin edilmektedir.

Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşların güneş ışınlarının dik geldiği 10-16 saatleri arası güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları büyük önem taşımaktadır.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber