Meteorolojiden Zirai Don ve Kar Yağışı Uyarısı

Meteorolojiden Zirai Don ve Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) tarafından Karaman, Konya, Aksaray, Niğde için uyarılar

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların 16 Mart Pazartesi günü bölgemiz genelinde (Konya-Aksaray-Karaman ve Niğde) kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışına dönmesi bekleniyor.

Salı ve Çarşamba günleri de aralıklarla kar yağışlarının devam etmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı : 16.03.2020 01:00-18.03.2020 23:59

Oluşması Muhtemel Riskler : Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar

Zirai Don Uyarısı!

Ülkemizi etkilemesi beklenen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte 16 Mart Pazartesi gününden itibaren bölgemiz (Konya-Karaman-Aksaray ve Niğde) genelinde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli zirai don beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı : 16.03.2020 17:00-20.03.2020 09:00

Oluşması Muhtemel Riskler : Don Olayı – (Zirai Don)
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber