MEVKA'da Gündem 30 Milyon Türk Lirası Proje Teklif Çağrısı

MEVKA'da Gündem 30 Milyon Türk Lirası Proje Teklif Çağrısı

Mevlana Kalkınma Ajansının Temmuz ayı olağan yönetim kurulu toplantısı Karaman'da yapıldı.

31 Temmuz 2019 Çarşamba günü Karaman Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Yönetim Kurulu Başkanı Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökhan Alkan ve MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger katıldı.
 
Dönem başkanlığını Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın yürüttüğü Mevlana Kalkınma Ajansının Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısında gündemde yer alan konular görüşülerek karara bağlandı.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda bölgedeki KOBİ’lere, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına yönelik mali ve teknik destek faaliyetleri yürüten Mevlana Kalkınma Ajansı, kar amacı güden kurum ve kuruluşlara yönelik olarak 2019 Yılı KOBİ’lerde Kurumsallaşma ve Endüstriyel Yetkinliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (EYGEP-MDP) kapsamında 30 Milyon Türk Lirası proje teklif çağrısına çıktı.
 
MEVKA tarafından belirlenen proje kapsamında, Karaman’a 10 Milyon Türk Lirası bütçe ayrılmıştır. Karaman’da faaliyet gösteren KOBİ’lerden, “Tarım makinelerinin imalatına, ağaç ve orman ürünlerinin işlenmesine, kâğıt ve kâğıt ürünlerinin, tekstil ve tekstil ürünlerinin vb. imalatına yönelik projeler, depolama, etiketleme, ambalajlama, nakliye ve pazarlama uygulamalarının teknolojik olarak geliştirilmesine yönelik projeler, tarım ürünlerinin işlenerek  (örnek: elma kurusu, elma cipsi, elma dilimi, havuç ürünleri vb.)  saklanması, paketlenmesi, pazarlaması, marka-belge alımı gibi,  katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesine yönelik projeler, gıda/içecek üretimine yönelik olarak glüten, sodyum veya laktoz içermeyen ürünlerin, fenilketonüri hastalarının ihtiyaçlarına yönelik ürünlerin üretilmelerine, helal gıda/içecek ürünlerinin çeşitlendirilmesine yönelik projeler, Karaman Guymağı, Divle Obruğu Tulum Peyniri, Ermenek Helvası vb. yöresel ürünlerin üretimi ve pazarlanmasına yönelik projeler, geleneksel el sanatları olmak üzere maddi kültür ürünlerimizin ihraç ürünlerine dönüştürülmesine katkı sağlayacak projeler, turizm sektöründeki işletmelerin kapasitelerini artırmaları, turizmde hizmet kalitesinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi, termal veya sağlık tesislerinin kurulması/geliştirilmesi, konaklama gün sayılarının veya işletme yıldız sayılarının artırılması, inanç turizminin geliştirilmesi” gibi faaliyetlere yönelik projeler beklenmektedir.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber