Mevsimlik İşçilere Sağlık Bilgilendirmesi

Mevsimlik İşçilere Sağlık Bilgilendirmesi

Kisecik, Akçaşehir, Sudurağı, Kılbasan, Çoğlu ve Alaçatı köyünde bulunan mevsimlik tarım işçileri ziyaret edildi.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından farklı şehirlerden gelerek ilimizde mevsimlik tarım işçiliği yapan ailelere yönelik sağlık taraması ve bilgilendirme yapıldı.

Bu bağlamda Karaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi olarak çalışmalar başlatılmış olup Kisecik, Akçaşehir, Sudurağı, Kılbasan, Çoğlu ve Alaçatı köyünde bulunan mevsimlik tarım işçileri ziyaret edildi.

Ziyaret kapsamında çocuklara mahremiyet; ailelere hijyen, vektörlerle bulaşan hastalıklar ve sağlıklı beslenme konularında eğitim yapılmış, çevre sağlığı teknisyenleri tarafından barınma, temizlenme ve sosyal alanların sıhhi şartlara uygunluğu kontrol edilmiş, Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından gebe, bebek, çocuk aşı ve izlemleri takip edildi.

Alınması gereken tedbirler tutanak ile ilgili yetkililere bildirilmiştir.

m1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber