Mevsimlik Tarım İşçilerine Sağlık Desteği

Mevsimlik Tarım İşçilerine Sağlık Desteği

Türkiye’de her yıl binlerce mevsimlik tarım işçisi ekim-dikim, çapa ve hasat dönemlerinde başta  Doğu ve Güneydoğu  Anadolu Bölgelerinden çalışmak için ilimize gelmektedir.

Karaman’a 2018 yılında Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay ve Adana illerinden yaklaşık olarak 2000’e yakın tarım işçisi gelmiştir. Karaman Merkez Toplum Sağlığı Merkezi(TSM)  olarak mevsimlik tarım işçileri her yıl ziyaret edilerek çeşitli eğitimler verilmektedir.

Toplum sağlığı merkezi çalışanları başkanı Dr. İnanç İkbal ÇOLAKOĞLU öncülüğünde bu yıl Sudurağı, Kılbasan, Kisecik ve Akçaşehir başta olmak üzere mevsimlik tarım işçilerinin yoğun bulunduğu bölgeler  ziyaret edilmiştir.

Ziyaret kapsamında çocuklara mahremiyet eğitimi, hijyen eğitimi, vektörlerle bulaşan hastalıklar, kırım kongo kanamalı ateşi hakkında eğitimler verilmiştir. Bayanlara kanser ve taramalar hakkında bilgi verilip broşür dağıtılmıştır.

3-027.jpg

Ayrıca gebeler ve bebekler tespit edilerek aşıları kontrol edilmiştir. Diş hekimlerimiz tarafından çocuklara flor uygulaması yapıldı. Çevre Sağlığı Teknisyenlerimiz çevre koşullarını kontrol ederek eksikleri belirlemiş olup gerekli tedbirler alınmış ve uyarılarda bulunmuştur.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber