MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı Çölyak Hastaları ve Aileleri İle Bir Araya Geldi

MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı Çölyak Hastaları ve Aileleri İle Bir Araya Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, Çölyak ve Fenilketonüri hastaları ve aileleri ile bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, Çölyak ve Fenilketonüri hastaları ve aileleri ile bir araya gelerek, yaşadıkları problemleri en aza indirebilmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Glütensiz ve düşük proteinli gıdalar tüketerek hayatlarını devam ettiren hasta ve yakınları dinleyen Başkan Adayı Savaş Kalaycı, sorunların çözümü noktasında her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Karaman merkezinde bu hastalıkla mücadele eden yaklaşık 150 aile olduğunu öğrendiğini belirten Kalaycı, hastalıkla daha etkin mücadeleyi birlik ve beraberlik içerisinde yapabilmek için dernekleşme çağrısı yaptı ve destek sözü verdi. Hastalıkların da insanoğlu için bir nevi imtihan olduğunu, sabırla, dayanışmayla bununla mücadele edilmesi gerektiğini belirten Kalaycı;

“Hastalarımızın çok hassas bir diyet programı ile yaşamlarını idame ettirmek zorunda olduklarını biliyorum. Her öğünde ve her yerde bulunan yiyecekleri yiyememenin ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Özellikle bu hastalığı bulunan çocuklarımızın anne babalarının ne kadar üzüldüğünü empati kurarak hissedebiliyorum. Allah hiçbir kuluna kaldıramayacağı yükü vermez.

Biz buna inanıyoruz. Dolayısıyla bu durumun da bir imtihan olduğunu bilerek, gerekli tedbirleri almakta bizlerin elinde olacak. Öncelikle Çölyak ve Fenilketonüri hastalıkları ile ilgili toplumda bir bilinç oluşturulması lazım. Hatta bu hastalıklarla mücadele eden ailelerin bilinçlenmesi adına üzerimize düşen görevleri yapmaya da hazırız. Projelerimiz arasında zaten bu çalışmaların tamamı mevcut. Önümüzdeki günlerde inşallah bunların tamamını kamuoyu ile paylaşacağız.

Önümüzdeki dönemde, göreve geldiğimiz andan itibaren bu konuda eğitici seminerler tertip edeceğiz. Kardeşlerimizin tüketebileceği gıdaları kolay ve uygun bir şekilde temin edebilmeleri konusunda olarak gerekli desteği vereceğiz. Fırıncı ve pastacı esnafımızla işbirliği içerisine giderek Çölyak ve Fenilketonüri hastalarımız için glütensiz ve düşük proteinli gıdaların üretilmesini sağlayacağız. Maddi durumu elverişli olmayan ailelerimize bu gıdaları ücretsiz olarak ulaştıracağız. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebilmek adına bir dernek kurulmasının isabetli olacağını düşünüyorum. İnşallah bu derneğimizi kurarız ve derneğinizin yapacağı çalışmaların da belediye olarak paydaşı oluruz. Engelli vatandaşlarımız için çok önemli çalışmalar yapan ve yoğun mesai harcayan İlknur Harani Hanımefendinin bu çalışmalar noktasında sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübelerinin de bizlere bu çalışmalarımızda rehberlik edeceğine inanıyorum. Vatandaşlarımızın derdi bizim derdimizdir. Allah’ın izniyle dertleri, kederleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Adayı Savaş Kalaycı’nın kendilerine gösterdiği ilgi ve hassasiyetten çok memnun olduklarını belirten hasta yakınları Kalaycı’ya teşekkür ederek seçim çalışmalarında başarılar diledi ve destek sözü verdi.

MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı Çölyak Hastaları ve Aileleri İle

MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı Çölyak Hastaları ve Aileleri İle

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber