MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı'dan Karaman'a Büyük Söz

MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı'dan Karaman'a Büyük Söz

MHP Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı:'“Şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda çalışacağımı tüm halkımıza taahhüt ederim”

Yönetimde Şeffaflık Manifestosunu Açıkladı

“Şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda çalışacağımı tüm halkımıza taahhüt ederim”

MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı bir ilke daha imza atarak farklı ve ilkesel yönetim anlayışını açıklayarak Karaman halkına söz verdi.

Geçtiğimiz günlerde Karaman halkı için kaleme aldığı mektupta dile getirdiği “Belediyeyi beytül mal bileceğiz, hesap verebilir ve şeffaf olacağız” sözünü yenileyen ve açıkladığı bu ilkelerden taviz vermeden çalışacaklarının altını çizen Kalaycı, yaptığı açıklamada;

“İnsan merkezli; adalet, hak, liyakat ve şeffaflık odaklı bir yönetim anlayışı ile çalışacağımızı hemen her fırsatta ve birçok platformda açıkladık, deklare ettik. Bu bizim değerli hemşehrilerimize verdiğimiz bir sözdür. Son olarak geçtiğimiz günlerde hazırlayıp vatandaşlarımıza takdim ettiğimiz Ehline Emanet gazetemizde de hem yönetim ilkelerimizi hem de gerçekleştireceğimiz projelerimizi tek tek yazdık ve “bu bir senettir” dedik.

Allah’ın izni ve değerli hemşehrilerimizin destekleriyle göreve geldiğimiz günden itibaren bu ilke ve prensiplerimizle işe koyulacağız. Halkımızın destek ve teveccühlerine çok çalışarak, hizmet üreterek ve emanete sahip çıkarak karşılık vereceğiz.

Yönetimde Şeffaflık Manifestosunda belirttiğim bu hususlar benim değerli hemşehrilerime verdiğim bir sözdür.

Bu bağlamda;

1- Belediye Başkanı olarak malvarlığı bildirimlerimin yıllık olarak ilan edilmesini sağlayacağım.

2- Belediye yönetimi ve çalışanlarının terfi süreçlerinin liyakat ilkesi doğrultusunda, kayırmacılıktan uzak bir anlayışla yürütülmesini sağlayacağım.

3- Belediye Meclisi kararlarını, komisyon raporlarını, yıllık bütçe ve performans programını, denetim ve faaliyet raporlarını Belediye internet sitesinden yayınlayacağım.

4- Belediye ihalelerinin şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışı içerisinde yapılmasını sağlayacağım.

5- Belediye çalışanlarına yönelik Etik Komisyon’un kurulmasını ve etkin bir biçimde bu ilke ve kurallara uyumun takip edilmesini sağlayacağım.

6- Hesap verebilirliği sağlamak üzere, görevi ihmal, kötüye kullanma gibi vakalarla karşılaşan vatandaşların şikâyetlerini iletebilecekleri bir mekanizma kuracağım.

7- Kent Konseylerinin, ayrımcılık yapmadan, toplumun tüm kesimlerini içerecek şekilde oluşturulmasını ve aktif biçimde çalışmasını sağlayacağım. Belediyenin, hizmet ve faaliyetlerinde STK’larla iş birliği kurmasını sağlayacağım.

8- Belediye Meclisi ve komisyon toplantılarında gündemin ilgili olduğu mahalleleri, STK’ları bilgilendirerek muhtarların, ilgili STK temsilcilerinin ve vatandaşların bu toplantılara katılmalarını sağlayacağım.

9- Her yıl bütçe hazırlanırken vatandaşlara, mahalle meclisleri, kent konseyleri ve benzeri mekanizmaları kullanarak danışacağım, internet imkânlarını kullanarak katılımcı bütçe ilkelerini hayata geçirmeye gayret göstereceğim.

10- Kentin tarihi, doğal ve kültürel mirasını, ekolojisini, varlıklarını, değerlerini değiştirme kapasitesi taşıyan projelerin kentin imar planlarında yer almadan önce gerekli etki analizlerin yapılması ve sürecin şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütülmesi için çalışacağım. “ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber