MHP Karamanlı Nakliyecilerin Sorunlarını Dinledi

MHP Karamanlı Nakliyecilerin Sorunlarını Dinledi

Kalıcı ve sağlıklı çözümler için sektörün görüşünü almak zaruridir

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, geçtiğimiz günlerde Dijital Takograf ve Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi’ni (UETS) protesto etmek amacıyla eylem yapan Karaman Lojistik kooperatifini ziyaret etti. Ziyarete Başkan Ünüvar’ın yanı sıra il genel meclis üyesi Adem Gök ve yöneticiler katıldı.

Yönetim kurulu başkanı Fatih Doğan’dan sorunları dinleyen Ünüvar, ‘’Karaman’daki firmalarımızın gerçekleştirdikleri üretim çalışmasını lojistik destek olmaksızın başarıya ulaştırmaları düşünülemez. Özellikle Sanayi ve OSB ile yakın bağı olan lojistik sektöründeki sıkıntı nakliyeci esnafı kadar, nakliyeye ihtiyacı olan bütün sektörleri ve dolayısıyla vatandaşları da etkiler’’ dedi. Türkiye’nin bulunduğu lokasyon itibariyle; Avrupa, Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri arasında bir aktarma görevi gördüğünü söyleyen Başkan Ünüvar ziyarette;
‘’Ülkemiz bu avantajlı konumu sayesinde lojistik üssü olma iddiası taşırken, nakliye firmalarımız da bunu iddia olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürmek arzusuyla yurt dışındaki firmalarla rekabet halindedir. Nakliyeci esnafının kendisi için menfaatli görmediği bir kararı yürürlüğe koymak yurt içi işleyişi sekteye uğratacağı gibi, yurt dışı hizmet veren nakliye kooperatiflerimizin de rekabet gücünü azaltacaktır. Bu durum bölgesel konumumuz itibariyle iddiamızın olduğu sektörden çekilmeleri getireceğinden, sektöre yabancı sermaye girişlerinin de önünü açabilecek bir şekle girebilir. Öte yandan üretim ve dağıtım aşamaları ile hedef kitlesine ulaşan fabrikalarımız, işbirliği yaptıkları nakliye sektörü sayesinde kârlılık ve rekabet gücü elde edebilmektedir.

Dolayısıyla nakliyeciye yansıtılan her külfetin, ürün maliyetine de yansıyacağı göz ardı edilmemelidir. Nakliyeci esnafımızın Dijital Takoğraf sisteminin uygulanabilirliği konusunda, yeterli şartların olmadığı şeklindeki söylemlerine kulak verilmelidir. Kaptanlar nakliye safhasında 9 saatlik sürüşün nerede tamamlanacağını ve o tamamlandığı bölgede uygun konaklama yerinin olup olmayacağını nasıl hesap edebilir. Gidilecek güzergâhın kilometresi belli ise de trafik yoğunluğunun her gün aynı olacağı nasıl öngörülebilir. Belirlenen sürüş süresi dolduğunda kaptanların yol boyundaki petrol istasyonlarından başka istirahat noktaları var mıdır?

Nakliyeci esnafımız bu ve benzeri sorulara cevap beklerken, alınacak kararlar öncesi meslek temsilcileri ile bir araya gelinmesi ve görüşlerinin alınması zaruridir. Milliyetçi Hareket Partisi yapılan düzenlemelerin tamamına karşı değildir ancak, bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi sürecinde ülkemizin sosyolojik yapısına tam uyum sağlayamayacağını ve bir takım sorunlar olduğunu görmektedir. Bu düşünceyle değişik illerden milletvekillerimiz nakliye sektörünün temsilcileri ile bir araya gelmiş ve ilgili makamlarla görüşmelerini sağlamıştır. Ayrıca T.B.M.M.’de nakliyeci esnafımızın hali hazırdaki sıkıntıları ile birlikte bu konunun çözümü istenmiştir’’ diye konuştu. Sektörün işleyişi ve süreçten beklentilerine dair görüş alış verişinin yapıldığı ziyaret sonrası MHP heyeti kaptanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
baskan-(5).jpgbaskan-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber