Muğlu Ve Kapar Sorunların Çözümü İçin Bir Araya Geldi

Muğlu Ve Kapar Sorunların Çözümü İçin Bir Araya Geldi

Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, üreticinin sorunlarına çözüm üretmek için İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar ile İl Genel Meclisi'nde bir araya geldi.

İkilinin istişarede bulunduğu konu başlıklarından ilki; İl Özel İdaresi ile Ziraat Odası işbirliği çerçevesinde köylerimize dağıtılan Üzüm Sıkma Makinelerinin dağıtımı sonrası, vatandaşın aldığı verim üzerine idi.

Üzüm Sıkma Makinelerinin kullanılması ile işin yapılma süresinin kısalması sayesinde, elde edilen pekmezde kalite ve verimin artışına katkı sağlanmasının yanısıra makinelerin nar suyu sıkma işleminde de kullanılarak üreticimizin işini kolaylaştırdığının altı çizildi.

Gündeme gelen bir diğer konu ise içinde bulunulan dönemin Pancar Hasadı dönemi olması itibari ile üreticilerin kullandığı arazi yollarında varolan sorunlar oldu.

Ürünün piyasaya arzında taşımada kullanılan arazi yollarında varolan sorunların çözümü noktasında, üreticinin mağduriyetlerinin giderilmesi için yapılması gereken çalışmaların ivedilikle yapılması için mutabık kalan MUĞLU ve KAPAR, Karamanımızın ekonomideki candamarı olan çiftçimiz ve üreticilerimiz için her zaman işbirliğinin devam ettirileceğini vurguladılar.

dsc_0010.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber